< terug

Brinkman kreeg teveel last van haar benen

28 april 2024 (0 reacties)

Foto Bjorn Parée

Nienke Brinkman moest vandaag uitstappen in de Hamburg marathon. Het was de laatste kans voor een Olympische kwalificatie de sluitingstermijn daarvoor is 5 mei. Brinkman stapte voor twintig kilometer op advies van haar coach Delhaye uit de wedstrijd.

,Ik had natuurlijk geen optimale loopvoorbereiding”, refereerde Brinkman later in een persmoment aan haar blessureproblemen. Het Eindhovens Dagblad en de NOS berichten erover. ,,Maar ik dacht dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou proberen. Op zich voelde ik me in het begin best oké, alleen de schok van het lopen zat me in de weg. Ik kreeg heel erg last van mijn benen, een soort spierpijn. Ik kon op een gegeven moment mijn benen niet meer goed bewegen en toen heeft mijn coach me uit de wedstrijd gehaald. Het is geen blessure, gewoon te kort tijd”, aldus Brinkman

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *