< terug

Brinkman loopt olympische limiettijd in Boston, maar in Boston worden geen officieel erkende tijden gelopen. Mislukte recordpoging Kipchoge.

17 april 2023 (0 reacties)

Nienke Brinkman heeft bij de marathon van Boston de olympische limiet gelopen. De 29-jarige Nederlandse, die in Amerika pas de vierde marathon van haar carrière liep, kon niet meestrijden om de podiumplaatsen, maar zette wel een tijd van 2.24,58 neer. Die tijd zal niet als Olympische limiettijd erkend worden. Boston heeft een parcours van A naar B waarop geen records erkend worden.

Eerst even de feiten waarom een record in de marathon van Boston niet erkend wordt. De start- en finishpunten op het parcours, gemeten langs een rechte lijn daartussen, mogen niet verder dan 50% van de wedstrijdafstand uit elkaar liggen. Het tweede probleem met het parcours van Boston is dat de hoogteverschillen groot zijn. Ondanks de aanwezigheid van verschillende prominente heuvels, dalen de Boston lopers 140 meter over het marathonparcours. Dit is in strijd met een andere wereldatletiekregel:De totale daling in hoogte tussen start en finish mag niet meer bedragen dan gemiddeld één meter per kilometer.Het parcours van Boston kent een verval van gemiddeld ongeveer 3,33 meter per kilometer

Lees hier verder

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *