< terug

Cruyff Legacy 14K Run mede dankzij audio tour groot succes

12 mei 2019 (0 reacties)

Amsterdam, 11 mei 2019. Mede dankzij de toevoeging van een audio tour, die was te beluisteren via een speciale evenement app, was de Cruyff Legacy 14K Run ook dit jaar weer een groot succes. De Cruyff Legacy 14K Run is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden en geld op te halen voor de Cruyff Foundation. Sjaak Swart gaf samen met Danny Cruijff het startschot, waarna 4.000 lopers van het Olympisch Stadion naar de Johan Cruijff ArenA liepen. Ook kleinzoon Jesjua Cruijff liep mee. 

Cruyff Legacy 14K Run cheque

259.528 euro opgehaald voor projecten van de Cruyff Foundation
De Cruyff Legacy 14K Run is een unieke run van stadion naar stadion, langs belangrijke plekken uit het leven van Johan Cruijff. De route van 14 kilometer kon dit jaar voor het eerst ook wandelend afgelegd worden. Naast de 14K Run en de 14K Walk, was het ook mogelijk om deel te nemen aan de 5K Run of Kids Run. Alle afstanden finishten in de Johan Cruijff ArenA. Dit jaar werd door de lopers in totaal 259.528 euro opgehaald. Dit bedrag gaat naar projecten van de Cruyff Foundation, waarmee zij kinderen de ruimte geven om te sporten en te spelen. De Cruyff Legacy Run werd georganiseerd samen met Le Champion. Tijdens het evenement werd de Cruyff Foundation ondersteund door vele vrijwilligers en evenement suppliers.

Audio tour met prominenten uit het leven van Johan Cruijff
Om de lopers dit jaar nog meer mee te nemen in de Cruijff beleving ontwikkelde de Cruyff Foundation samen met digitaal sportmarketingbureau TDE een speciale evenement app. Deelnemers konden tijdens het lopen, via hun telefoon, luisteren naar verhalen achter memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. Ambassadeurs Viggo Waas, Peter Heerschop en Evelien de Bruijn gingen hierbij in, hoe kan het ook anders, 14 audiofragmenten in gesprek met onder andere Ronald Koeman, Humberto Tan, dochter Susila Cruijff, voetballegende Sjaak Swart en Frank Rijkaard. Frank Rijkaard liep, samen met zijn zoon de 5K Run.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *