< terug

Uniek eerbetoon aan Johan Cruijff: de Cruyff Foundation 14K Run

21 maart 2018 (0 reacties)

Amsterdam, 20 maart 2018 – Komende zaterdag, op 24 maart is het precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Zijn gedachtegoed leeft echter voort: de visie dat we altijd beter kunnen zijn, dat we altijd beter kunnen doen. Die ‘Cruyff Legacy’ kan men nu ondersteunen door mee te doen aan de Cruyff Foundation 14K Run, een Social Run bedoeld als eerbetoon aan de legendarische nummer 14. Daarmee wordt tevens geld opgehaald om de projecten van de Cruyff Foundation te ondersteunen, de stichting die Johan in 1997 oprichtte om jeugd vooruit te brengen door beweging. Het hardloopevenement wordt op woensdag 25 april gehouden, de dag dat hij 71 zou zijn geworden.

Indrukwekkend parcours

De Cruyff Foundation 14K Run start om 20.14 uur op het onlangs omgedoopte Johan Cruijffplein bij het Olympisch Stadion en eindigt in de Johan Cruijff ArenA. De route is in totaal 14 kilometer en voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals het Johan Cruyff College bij de RAI , zijn ouderlijk huis in Betondorp en het Cruyff Court in Betondorp. Het startschot dat werd gegeven door Sjaak Swart, het indrukwekkende parcours en de vele toeschouwers langs de route en bij de finish, zorgden volgens veel deelnemers aan de editie van 2017 voor kippenvelmomenten.

Zo geliefd is Johan Cruijff

Ook de editie van 2018 belooft weer memorabel te worden, met de aanwezigheid van Cruyff Foundation ambassadeurs Sjaak Swart, Anouk Hoogendijk, Frits Barend en duizenden andere deelnemers. Frank Rijkaard, Barbara Barend en Paralympiër Marlou van Rhijn namen zelfs een korte video op om de Run te promoten. “Hieruit blijkt hoe enorm geliefd Johan Cruijff nog steeds is bij bekend en onbekend Nederland, ”aldus Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation. Net als vorig jaar wordt het hardloopevenement mede mogelijk gemaakt door AFC Ajax. Hoofdsponsor is Otto Workforce, de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Europa en partner van de Cruyff Foundation. Naast de 14K Run is er een 5K Run en een speciale Kids Run bij de Johan Cruijff ArenA. De opbrengsten van de Kids Run gaan naar de Ajax Foundation.

Inschrijving en 14K Run actieplatform

Zowel deelnemende bedrijven als particulieren kunnen geld inzamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal 14K Run actieplatform. Inschrijven voor de diverse Runs kan via: www.cruyff-foundation14KRun.nl. Bekijk hier de promotiefilmpjes van de ambassadeurs: www.cruyff-foundation.org/nieuws/14k-run-ren-mee.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *