< terug

Daniel Wanjiru voor vier jaar geschorst

14 oktober 2020 (1 reactie)

De Keniaanse marathonloper Daniel Wanjiru (Volaresports) is vandaag door de Athletics Integrity Unit (AIU) definitief voor vier jaar geschorst. De atleet was al eerder voorlopig geschorst. Wanjiru wordt geschorst vanwege onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort. Hiermee overtreed hij het anti-dopingreglement.

De 28 jarige Daniel Kinyua Wanjiru wordt met terugwerkende kracht vanaf 9 december 2019 geschorst. De winnaar van de Londen (2017) en Amsterdam marathon (2016) had een abnormaal hoge HGB waarde in zijn bloed aangetoond met een bloeddopingtest van 9 maart 2019. Deze verhoging kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld het gebruik van EPO.Wanjiru deed op 10 maart mee aan de halve marathon van Londen. Hij finishte daar als derde. De experts van de Integriteitscommissie vergeleken de waarden met 14 andere testen die in zijn bloedpaspoort zijn opgenomen en constateerden een enorme verandering in de bloedwaarden.Het verweer van de atleet dat de abnormale waarden het gevolg waren van hoogtetrainingen werd door de Athletics Integrity Unit ook na een hoorzitting verworpen. Wanjiru ontkent dat er sprake is geweest van dopinggebruik.

Wilson Kipsang
Wanjiru behoort tot de atletengroep Volaresports. Hij liep met regelmaat ook wedstrijden in Nederland. Ook de voormalige wereldrecordhouder marathon Wilson Kipsang uit deze groep is wegens overtreding van dopingreglementen geschorst.Hij is nog in afwachting van een definitieve uitspraak

Reacties

  • dirk
    10 Op 15
    volare volare
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *