< terug

Volare sports ontkent dopinggebruik Daniel Wanjiru

15 april 2020 (0 reacties)

Gisteren werd bekend dat marathontopper Daniel Wanjiru door de  Athletics Intergrity Unit (AIU) is geschorst vanwege onregelmatige bloedwaarden in zijn bloedpaspoort. Het management van Wanjiru Volare sports uit Voorthuizen bracht onmiddelijk een verklaring uit waarin wordt ontkend dat er sprake zou zijn van doping.\

Als reactie op deze beschuldiging zegt Daniel Wanjiru: ” Deze uitspraak komt uit het hart. Ik ben schoon in de sport die ik doe. De ABP-bevinding is verwarrend en frustrerend. Specialisten hebben me geïnformeerd over hoe dit kan gebeuren en ik ben tot besef gekomen dat er honderden redenen kunnen worden gevonden waarom HB fluctueert. Ik voel dat ik al gezien word als een zondaar van doping, maar dat ben ik niet. Ik ben onschuldig. Het is erg pijnlijk wat er nu met me gebeurt. Ik heb altijd geloofd dat die atleten die geschorst zijn vanwege een dopingovertreding, inderdaad schuldig waren aan wat ze deden. Maar ik realiseerde me dat beschuldigd worden van schuldgevoel gewoon makkelijk is en nu bewijzen dat onschuldig zijn moeilijk is. Ik sta voor schoon sporten. Mijn resultaten van het verleden kwamen alleen door hard werken. Ik heb nog nooit doping gebruikt. Momenteel onderzoeken we de zaak. Wetende dat ik nog nooit iets heb gebruikt, ik heb vertrouwen dat alles goed komt.”

Eerder dit jaar werd Wilson Kipsang een andere marathontopper van Volare Sports tijdelijk geschorst. Hij zou de whereabout regels hebben geschonden.Ook toen kwam Volare Sports met een verklaring dat er geen sprake zou zijn van doping. Kipsang kwam onlangs ook negatief in het nieuws doordat hij de avondklok regels in Kenia had overtreden en aanwezig was bij een feest in een bar in Iten.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *