3 september 2023 (0 reacties) Danny Koppelman declasseert compleet deelnemersveld in halve marathon van Dalfsen. (Uitslagen)

Foto Iwan Oprins

Dalfsen-Danny Koppelman was vandaag veruit de snelste in de halve marathon van Dalfsen. Waar hij in 2019 tot bijna aan de finish zij aan zij streed met de nationale topper Bart van Nunen zo liep hij vandaag vanaf de start solo 21,1 km.

Koppelman en Baart
Het waren uitstekende omstandigheden in Dalfsen waar dit jaar de halve marathon weer op het programma stond. Koppelman was traditiegetrouw na het startschot al leider in de wedstrijd en bleef dat tot aan de finishlijn. Het is in bijna alle regionale wedstrijden waar Koppelman aan start verschiijnt een vertrouwd beeld. Met een eindtijd van 1.06.48 liet Koppelman maar weer eens zien dat hij veel te sterk is voor de regionale top. De tijd was overigens minuten langzamer dan zijn toptijd uit 2019 toen hij met 1.04.56 slechts zeven seconden achter de nationale topper Bart van Nunen finishte. Het duurde vandaag bijna negen minuten voordat de nummer twee in de wedstrijd arriveerde aan de finishlijn in Dalfsen. Remco Akse finishte als tweede in 1.15.33. Er is een derde plaats voor Maarten Mast in 1.15.53. Bij de dames is er een verwachte winnares. Master Mireille finishte met een tijd van 1.23.31. Ook hier duurde het minuten voor dat de tweede atleet over de finishlijn liep. Sarah Lynn Heuver finishte nog net binnen het anderhalf uur in 1.29.53. De derde plaats is er voor Ilonka Wolswinkel die met 1.30.27 aantoont weer goed mee te kunnen doen voor de ereprijzen in de regionale wedstrijden.

Aline Kootstra
Ook bij de tien kilometer de dames is er een atlete die met kop en schouders boven het deelnemersveld uitsteekt. De plaatselijke favoriete en kersvers nationaal kampioene Run Bike Run Aline Kootstra liep met een eindtijd van 35.55 naar een ijzersterke winst in haar eigen woonplaats. Ze is veel te sterk voor het damesveld Hellen de Vries finisht met 40.42 als tweede. De derde plaats is er voor sabel Wasseveld-Sticker in 41.35.