< terug

De beste supplementen voor hardlopers

25 oktober 2022 (0 reacties)

Hardlopen is een belangrijk onderdeel van je leven. Je doet het om in een goede conditie te blijven, maar ook omdat je er echt van kunt genieten. Het maakt niet uit of je het recreatief doet of telkens probeert je grenzen te verleggen. Ongemerkt leg je jaarlijks meer kilometers af dan sommige van je kennissen in hun leven zullen lopen. Dit vraagt uiteraard wat van je lichaam. Daarom let je goed op je voeding en zorg je dat je alle essentiële voedingsmiddelen binnenkrijgt. Nu denk je erover om je voeding aan te vullen met voedingssupplementen die zeer geschikt zijn voor hardlopers. We stellen er graag twee aan je voor: multivitamine en Omega 3 vetzuren.

Wat betekent hardlopen voor je lichaam?
Bij hardlopen verbrandt je lichaam veel koolhydraten en vetten, zeker als je langere afstanden loopt. Deze natuurlijke brandstoffen horen in je dagelijkse voeding te zitten. Voor je spieren en je gewrichten, die veel te lijden hebben, heb je een dagelijkse hoeveelheid eiwitten nodig. Je gewrichten en je spieren moeten niet alleen presteren, maar ook kunnen herstellen na inspanning. Je kunt alleen goed hardlopen als je lichaam continu voldoende zuurstof krijgt om energie in arbeid om te zetten. Daarvoor is een goede bloedcirculatie en goed functionerende longen en hart nodig. Om alert te kunnen reageren moet je zenuwstelsel ook op topniveau kunnen presteren. Met multivitamines en Omega 3 vetzuren wordt dit alles bevorderd.

Voordelen van multivitamine
Vitamines zijn stoffen die essentieel zijn om te kunnen functioneren en leven. Deze stoffen, met uitzondering van Vitamine D, worden niet door je lichaam aangemaakt. Een aantal vitamines kunnen we niet aanmaken; de mogelijkheid om zelf Vitamine C aan te maken zijn we tijdens de evolutie verloren. Vitamines hebben bijzonder veel functies in ons lichaam, van zenuwstelsel tot immuunsysteem. Als je multivitamines aan je voeding toevoegt, ben je ervan verzekerd dat je van geen enkel belangrijk vitamine ooit een tekort zult krijgen.

Voordelen van Omega 3 vetzuren
Omega 3 vetzuren komen vooral voor in verse, vette vis. Deze vetzuren zijn voor ons lichaam bijzonder belangrijk. Omega 3 vetzuren spelen een rol bij je hartfunctie, je bloeddruk en je bloedsomloop. Voor jou als hardloper betekent dit dat je met Omega 3 vetzuren zorgt dat je lichaam altijd voldoende zuurstof kan krijgen in de spieren die het nodig hebben en dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd. Je loopprestaties verbeteren en je hersteltijd vermindert.

Wanneer heb je extra multivitamine of Omega 3 vetzuren nodig?
Als je bezig bent met een opbouwend trainingsschema of vlak voor een belangrijke wedstrijd zit, waar je écht wilt presteren, mag je lichaam niets tekort komen. Dan kun je dat extra beetje ondersteuning van supplementen met multivitamines of Omega-3 vetzuren goed gebruiken. Dit geldt ook voor een herstelprogramma na ziekte of blessures. Ben je vegetariër of veganist, dan zul je uiteraard geen vette vis eten. Supplementen zorgen dan dat je toch genoeg Omega-3 binnenkrijgt.

Omega 3 vetzuren en multivitamine van zeer goede kwaliteit
Als je erover denkt om voedingssupplementen te gaan gebruiken, neem ze dan af van een betrouwbare online leverancier die continue kwaliteit kan leveren.

(Advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *