< terug

Getest: de Brooks Levitate GTS 5 om energiek in de pas te blijven

28 augustus 2021 (0 reacties)

Brooks bracht in de maand augustus de nieuwe schoenlijn Levitate 5 op de markt. Het ronkende mediabericht laat weten dat we te maken hebben met een schoen die gemaakt is voor de hardloper met een duidelijk doel voor ogen. De fabrikant deelt verder mee dat de schoenzool gemaakt is met materiaal waardoor er sprake is van maximale energieteruggave. Voldoende reden voor ons om de schoen te testen tijdens een lange duurloop.

We testen de Levitate GTS 5 op de verharde weg bij een duurloop van ruim 24 kilometer. Voldoende om de afwikkeling en de beloofde energieteruggave te testen. De GTS 5 is uitgerust met de Guiderails die een natuurlijk pas moeten ondersteunen. Met andere woorden last van overproneren dan is deze schoen een uitkomst.  

IMG_9511


Onze bevindingen.
De schoen heeft een uitstekende pasvorm. Na het aantrekken voelen de eerste kilometers prima aan. Het bovenwerk van de schoen is vernieuwd ten opzichte van de Levitate 4 serie en is nu van zachter en rondgebreid materiaal. Dat zorgt voor een prettige pasvorm.  De schoen is vooral bedoeld voor lopers die overproneren. Tijdens het lopen merken we dat de schoen tijdens de afwikkeling een rollende pas in voorwaartse richting stimuleert. Als neutrale loper hebben wij geen nadeel ondervonden van het anti-pronatiesysteem omdat het systeem dan immers niet corrigeert. De lange duurloop is bij uitstek geschikt om het gevoel na afloop te ervaren van een schoen die veel energie teruggeeft. Hoewel zelf goed getraind is er na afloop het gevoel dat de benen de belasting goed hebben verteerd. Morgen weer een duurloop? Ja tot zover heeft Brooks een punt.

De schoen ontleedt.

De tussenzool
In de tussenzool zit de DNA AMP technologie verwerkt. De tussenzool absorbeert daardoor de impact van elke pas en geeft deze voor 71% weer terug aan de loper. Het terugveren van het zachte materiaal bij het lopen geeft een lekker gevoel tijdens jouw loop. Mooi bij een snelle run en ook fijn na een lange duurloop voor sneller herstel van de spieren en gewrichten. In het middenvoet gedeelte is 3D Fit Print toegevoegd, dat zorgt voor een extra ondersteuning. Let op de innovatieve DNA AMP technologie in de zool zorgt voor energieteruggave. De DNA Loft technologie zoals die in de Brooks Ghost serie is verwerkt zorgt voor meer demping.

brooks


Geen overpronatie door Guiderailstechnologie
In de tussenzool is voor de GTS-versie de Guiderailstechnologie verwerkt om het overproneren te voorkomen en een natuurlijk pas te bevorderen. Dit systeem bestaat uit twee stevige stukken schuim aan weerszijden van de hiel. Aan de binnenzijde van de hiel vermindert het schuim het naar binnen rollen van de voet. Aan de buitenzijde van de hiel is het schuim zowel steviger als hoger, waardoor het verschuiven van de hiel in de buitenwaartse richting wordt verminderd. Enkel en knie worden daardoor bij het lopen uitgelijnd.

De slijtzool
De slijtzool is geïntegreerd en heeft een pijlvorm waardoor de afwikkeling van de voorvoet nog beter verloopt en er energie overblijft voor een goede afzet. Het materiaal van de slijtzool is slijtvast en biedt voldoende grip.

IMG_9517


Bovenwerk
Het bovenwerk van de schoen is vernieuwd met zachter ademend en rondgebreid materiaal. De kraag van de schoen is geïntegreerd en sluit daardoor beter aan rondom de enkel en hak.Door het rekkende materiaal trek je de schoen aan als een sok. De hieltong is nu bijna geheel geïntegreerd in het bovenwerk en vergroot het gemak bij aantrekken van de schoenen. Door deze te integreren in het bovenwerk gaat de tong niet schuiven tijdens het lopen.

brooks 2


De schoenlijn
Naast de GTS 5 zijn er ook de neutrale Levitate 5. De lichtere Levitate 5 Stealth Fit, voor lopers die meer compressie en pasvorm willen ervaren. De Levitate GTS 5 Stealth Fit waarin het Guiderails ondersteuningssyteem is verwerkt.

IMG_9515


Voor wie?

De Brooks Levitate 5 GTS  is voor de pronerende hardloper. De schoen is echter ook geschikt voor de neutrale loper. Allround trainingschoen en ook geschikt voor trails over zachte bospaden

Gewicht

Damesversie 283 gram en de herenversie 315 gram

Hielhoogte

8 millimeter.

Prijs

Retailprijs 170- Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *