Ad
< terug

De Klenckeloop in Oosterhesselen voor de 10de keer.

11 september 2019 (0 reacties)

De Klenckeloop een hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer in Oosterhesselen wordt zaterdag 21 september 2019 alweer voor de 10de keer georganiseerd.

Voor het eerst bedacht en georganiseerd in 2010, door Klaas Nienhuis, die nog steeds heel veel werk verzet voor de Klenckeloop. Met precies 159 deelnemers was de organisatie in 2010 heel tevreden. Gemiddeld doen er de laatste jaren zo’n 200 deelnemers mee, wat een mooi gemiddelde is gezien de vele hardloopwedstrijden die er in de regio worden georganiseerd. De Klenckeloop is inmiddels een stichting geworden. In de loop der jaren heeft de Klenckeloop een goede naam opgebouwd en staat inmiddels op alle hardloopkalenders.

De Klenckeloop staat bekend om het fraaie verkeersvrije parcours over vlak geasfalteerde wegen door het schitterende natuurgebied de Klencke, vandaar ook de naam Klenckeloop.

Het parcours van 5 km lang kent geen scherpe bochten of lastige verkeersdrempels, het is  een ‘snel’ parcours. De 10 km is het rondje van de 5 km twee keer. Altijd was het weer bij de Klenckeloop prima, soms zelfs ideaal, weinig wind en niet te warm en belangrijk tot nu toe altijd droog.  Vanwege deze ideale omstandigheden hebben veel hardlopers dan ook hun persoonlijk record op de 5 km of 10 km bij de Klenckeloop gelopen.  

De organisatie van de Klenckeloop is altijd tot in de puntjes geregeld. In 2014 was de Klenckeloop genomineerd als één van de drie best georganiseerde sportevenementen in de gemeente Coevorden. Het belangrijkste aandeel in de organisatie van de Klenckeloop leveren de leden van de loopgroep Oosterhesselen, iedereen doet naar vermogen mee.  Er zijn zo’n 35 vrijwilligers nodig en die doen met precisie hun taken via een goed bijgehouden draaiboek.

De Klenckeloop werkt met elektronische tijdwaarneming, de looptijden van de deelnemers worden geregistreerd d.m.v. een chip die aan de schoen wordt bevestigd, speciale matten op de finishlijn registreren de chip, er bestaan daarom geen misverstanden over de juiste gelopen tijd.

Ook is er een goede samenwerking ontstaan met de inwoners van Oosterhesselen. Bij start en finish mag de organisatie gebruik maken van hun elektra, water enzovoort. De straten rond het parcours zijn een aantal uren afgezet en ook daarmee houden de inwoners rekening.

Sponsoring is belangrijk, de Klenckeloop kan niet doorgaan zonder sponsors. De organisatie is dankbaar en blij met iedere sponsor, ongeacht de soort bijdrage.

De Klenckeloop heeft in de loop der jaren een mooie plaats verdiend in de harten van veel hardlopers, ook de organisatie beleeft veel plezier aan de Klenckeloop vanwege de vele positieve reacties die er ieder jaar weer in overvloed worden geuit.

De stichting Klenckeloop hoopt nog jarenlang door te kunnen gaan met het organiseren van de Klenckeloop, altijd op de derde zaterdag van de maand september.

Klenckeloop Oosterhesselen  Zaterdag 21 september 2019.

Hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer.

Inschrijving: voorinschrijving via www.inschrijven.nl t/m 19 september 2019.

Op de wedstrijddag inschrijven vanaf 13:00 uur tot 30 minuten voor de start in de tent bij start/finish, hoek Edveensweg/Bergakkers

Kleedgelegenheid en douche sporthal de Goorn Edveensweg.

Start en Finish bevindt zich op de hoek Edveensweg/Bergakkers

Start 5 kilometer en 10 kilometer 14:15 uur.

Uitslagen: www.uitslagen.nl                              

Zie ook de website van de Klenckeloop, www.klenckeloop.nl          

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *