< terug

De Olympische droom van Dieter Kersten

3 april 2024 (0 reacties)

Parijs is nog ver, maar niet meer zó ver. Tokio ligt nog vers in het geheugen – het kwam dan ook een jaartje later dan voorzien – en toch doemen de volgende Spelen al op aan de horizon. Atletiek.be laten de Belgische eliteatleten aan het woord over hun traject naar Parijs en hun ultieme olympische droom. Vandaag afstandsloper Dieter Kersten.

Dag Dieter, we zijn een dik jaar na jouw diagnose met het RED-s syndroom. Hoe gaat het momenteel?

“De laatste tijd gaat het goed. Ik ben de kilometers stilaan aan het opdrijven, maar ben nog ver van wat ik vroeger deed. Momenteel draai ik weken van 90 à 95 kilometer en dat ben ik al een paar maanden consistent aan het doen. Dat is zeker al positief te noemen. Momenteel verblijf ik voor twee weken op hoogte in Kortrijk en daarna vertrek in naar Font Romeu. Dit wordt een cruciale periode, want we gaan zien hoe mijn lichaam op hoogte reageert. Het is al drie jaar geleden en als het nodig is moet ik snel ingrijpen. Hopelijk kan ik binnenkort de stap zetten naar 110 à 120 kilometer, want dat is toch het minimum om een deftig niveau te halen.”

Je zit in Monte Marcella, het nieuwe hoogteresort in Kortrijk. Hoe bevalt het?

“Het valt heel goed mee. De locatie is mooi en in de toekomst zie ik hier veel loop- en vooral wielerteams komen. Het is hier veel groter dan Bakala Academy in Leuven en er is meer afleiding met een cinema, sauna, massage, ijsbad, zwembad en fitness. Je kan de dag doorkomen zonder het gevoel te hebben opgesloten te zitten, maar in Leuven heb je wel de piste en het Dijlepad, dus zit je iets beter om te lopen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *