< terug

De pijn en woede van Gregory Sedoc

15 mei 2021 (1 reactie)

In het Algemeen Dagblad een bijzonder achtergrondverhaal van Pim Bijl over Gregory Sedoc De veelvoudig Nederlands kampioen horden en voormalig Europees indoorkampioen horden is gediagnosticeerd met de ziekte van crohn. Ik kan er gelukkig goed mee leven aldus Sedoc in het Algemeen Dagblad. Ook is de oud atleet open over een depressie waar hij in geraakte na zijn schorsing in 2011.

Doordat hij in 2011 zijn wherabouts driemaal niet goed had ingevuld werd de atleet geschorst vanwege de overtreding van de dopingregels.  In het Algemeen Dagblad geeft Sedoc aan dat hij nog altijd boos is dat er in 2011 geen enkel begrip is geweest bij het Instituut voor Sportrechtspraak. Hij gaf voor het instituut drie uur lang uitleg over het waarom van de foutief ingevulde wherabouts. Dat hij in de kracht van zijn leven niet mocht presteren zit hem nog altijd dwars. Ik voel elke dag nog de pijn en de woede. Sedoc geeft aan dat de schorsing de oorzaak is geweest van zijn depressie in 2012. Hij haalde nog wel de spelen van Londen (halve finale) maar het leven was een hel aldus Sedoc in het AD. Hij stortte tijdens het WK 2013 in en moest opgenomen worden omdat hij er mentaal helemaal doorzat. Ondanks alles volgde er nog de spelen van 2016 en kwam in dat jaar ook het afscheid. Sedoc denkt dat de depressie nooit meer zal weggaan maar het is onder controle.  Op dit moment is Sedoc in deeltijd werkzaam bij de politie en presenteert hij een nieuw programma bij de NPO “Knappe Koppen”.

Lees hier het premium artikel

Reacties

  • Hinke
    5 Op 15
    Pijnlijk en herkenbaar voor alle sporters die ten onrechte geschorst zijn. Goed dat hij zich erover uitspreekt. Zo'n schorsing laat voor altijd sporen na in je denken en doen. Alleen is het niet het ISR maar WADA te verwijten dat Sedoc geschorst werd voor een eenvoudige slordigheid. Dat, samen met het feit dat bijna niemand zich hard wil maken voor eerlijkere en menselijkere regels rondom doping, en veel sporters zelf de regels in stand lijken te willen houden door gebrek aan kennis over doping en uit angst te verliezen van iemand die doping gebruikt maakt dat het nog lang kan duren voor er echt iets gaat veranderen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *