< terug

Debutante Yalemzerf Yehualaw wint Hamburg-marathon met fenomenale 2.17.23u. (+uitslagen)

24 april 2022 (0 reacties)

Met prachtig weer sneuvelen in de Hamburg-marathon de parcoursrecords bij de mannen en de vrouwen. Er zijn ruim 10.000 inschrijvingen. De 22-jarige Ethiopische Yalemzerf Yehualaw maakt de hoge verwachtingen bij haar debuut meer dan waar. Zij is de wereldrecordhoudster op 10 kilometer (29.14) en Yehualaw heeft ook een toptijd op de halve marathon gelopen. Met een fenomenale 2.17.23u. wint ze in de Hanzestad de 36e Hamburg-marathon.

De Ethiopische winnares is een klasse apart in Hamburg met een tweede en derde plaats voor haar landgenotes Fikrete Wereta (2.26.15) en Bone Cheluke (2.26.23). Yehualaw is de snelste debutante ooit op de marathon. Ze is vier minuten sneller dan het parcoursrecord. In de ranglijst allertijden staat ze op de zesde plaats. En de statistiek moet verder worden bijgewerkt: het is een Ethiopisch record en de snelste tijd bij de vrouwen, die op de marathon in Duitsland is gelopen.

Bij de mannen is er ook een parcoursrecord van de Keniaan Cybrian Kotut met 2.04.47. Hij is sneller dan Eliud Kipchoge in 2013. De Oegandees Stephen Kissa debuteert uitstekend op een tweede plaats in 2.04.48u. Derde wordt de Ethiopiër Workineh Tadesse (2.05.07). Philipp Pflieger is na anderhalf uur uitgestapt. De beste Duitser is Florian Rösler (2.15.03). Bij de vrouwen is Kristina Hendel de beste Duitse op een vijfde plaats met 2.27.29u. (pr). Direct na afloop zijn de beide winnaars vol lof over het publiek en de enthousiaste aanmoedigingen. Na twee jaar zonder toeschouwers is dat ook weer gewoon.

Uitslagen:

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *