< terug

Dennis de Freytas en “de haasklus” in Sevilla

5 maart 2022 (0 reacties)

Een haasklus voor Majida Mayouf leek een goede voorbereiding richting de Rotterdam marathon”, aldus marathonloper Dennis de Freytas. Hij schreef voor hardloopnieuws.nl een verslag van zijn ervaringen in de Sevilla marathon.

Haas
Samen met mijn trainer Jack van Avendonk besloten we dat dit een goede vervangende training zou zijn voor de 5x5km die oorspronkelijk op het schema stond.De meeste mensen om me heen voelde de bui waarschijnlijk al hangen toen ze hoorden dat ik ging hazen. Een aantal jaren geleden liep ik de marathon al eens uit als haas.Met het oog op de Rotterdam marathon had ik me ook echt voorgenomen om op Plaza de España uit te stappen.De oorspronkelijk geplande 30km, werd uiteindelijk toch de befaamde 42.2km.Toen de andere haas, die eigenlijk langer zou doorlopen uitstapte en ik zag dat ze het zwaar had, besloot ik door te lopen en haar er doorheen te slepen.

 

Dennis de Freytas Majida Mayouf

Nationaal record
Ik wist dat ze goed in vorm was, maar dit is echt een hele bijzondere prestatie.Sinds de marathon van Siena hebben we regelmatig contact en delen we onderling trainingen. Aan de hand van de trainingsresultaten kon je een sterke marathon voorspellen, maar dit is uiteindelijk mooier uitgepakt dan we hadden kunnen hopen. Naast kwalificatie voor het WK marathon, heeft ze met een tijd van 2.24,09 het Marokkaans Nationaal record verpulverd.We hebben de wedstrijd volgens het op voorhand besproken raceplan uitgevoerd. Hele vlakke tussentijden en op het einde nog kunnen versnellen. Uiteindelijk hebben we de tweede helft 11 seconden sneller gelopen.

De Freytas Majida Mayouf

Rotterdam
Al met al kan ik terugkijken op een geslaagde haasklus, mooie vriendendienst en een prachtige marathon.Hoe goed de 2.24,09 voelde, na meerdere intensieve weken en zonder taper week geeft vertrouwen.De kans is aanwezig dat het niet ten goede komt aan mijn eigen marathon, maar veel mooier dan dit kan het bijna niet worden.Een goede vriend helpen haar doel te bereiken en de vreugde/emoties die dat teweegbrengt, geeft enorm veel voldoening.Voorlopig lijkt het herstel prima te gaan. Na een week met enkel wat duurlopen en extra focus op het herstel (zoals cryotherapie), zijn de trainingen richting Rotterdam weer opgepakt.Normaal gesproken zou ik twee marathons in een jaar lopen, nu loop ik er twee binnen twee maanden. Het is een hele uitdaging, maar het zou geweldig zijn als er over een krappe vijf weken opnieuw een mooie marathon komt uitgerold.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *