< terug

Dick van der Weide leefde voor de (atletiek)sport. Met zijn overlijden verliest de sportwereld in gehele provincie een bevlogen aanjager van het hardlopen

18 december 2020 (0 reacties)

Dick van der Weide leefde voor de (atletiek)sport. Met zijn overlijden verliest de sportwereld, ook verderop in de provincie, een bevlogen aanjager van het hardlopen.

Het zal immers lastig zijn, misschien zelfs onmogelijk, om een hardloopevenement in Noord-Holland in de afgelopen drie decennia te noemen waarbij de inwoner van Den Helder niet betrokken was. Als geestelijk vader, wedstrijdleider, vraagbaak. Hij was volgens het artikel in NHD de grondlegger van de halve marathon van Texel. Als wedstrijdleider was hij betrokken bij talloze wedstrijden zoals de marathon van Amsterdam, het EK marathon in 2016, de zestig van Texel. Tevens was hij voorzitter van atletiekvereniging Noordkop. Hij werd enkele jaren geleden koninklijk onderscheiden. Van der Weide stierf volgens het NHD aan de gevolgen van een hersenletsel opgelopen na een valpartij veroorzaakt door een hartstilstand.

Lees hier verder

Lees hier het in memoriam

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *