< terug

Door de muur met Paulien Couckuyt

26 maart 2021 (0 reacties)

In de reeks ‘Door de muur’ spreekt de Belgische atletiesite atletiek.be met een van de beste Belgische atleten over training. Wat was hun zwaarste training ooit? Welke training doen ze graag? En welke veel minder graag? Om de twee weken vindt u bij ons het antwoord van een van onze elites. Vandaag Paulien Couckuyt/VAC, Europees beloftekampioene over 400 meter horden en Belgian Cheetah.

Hoe zien jouw trainingsweken er grofweg uit?

“Maandag en donderdag doe ik kracht, gecombineerd met een meer technische horde- of spurttraining. Dinsdag doe ik conditioneler werk. Woensdag staat er een verzuringstraining op het menu, vrijdag lange horden, zaterdag rust en zondag lange spurt.”

Geef eens een voorbeeld van die verschillende types trainingen.

“Een conditietraining is bijvoorbeeld 2x(3x twee minuten tempo – één minuut stappen). Op de lange horden is het zoeken naar mijn pasritme. We beginnen met één horde en bouwen op. Bij de technische trainingen gaat het om de horden goed overschrijden. Mijn linkerbeen zit al goed, maar we zijn heel hard aan mijn rechterbeen aan het werken om daar geen tijd mee te verliezen tijdens een 400m horden. Een verzuringstraining is bijvoorbeeld 4x(2x150m).”  

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *