< terug

Drentse atlete Andrea Deelstra mist limiet op marathon in Tokio

1 maart 2020 (0 reacties)

De Drentse atlete Andrea Deelstra is er zondag in Tokio niet in geslaagd om op de marathon de limiet voor de Olympische Spelen te lopen.

Ze finishte in 2 uur 33 minuten en 34 seconden, waar een tijd van minimaal 2.28,30 nodig was geweest. Ook een plek bij de beste acht in de vrouwenwedstrijd was voor Deelstra genoeg geweest om een olympische ticket te verdienen. Ze eindigde echter als twaalfde in de marathon van Tokio, waar vanwege het coronavirus alleen de echte wedstrijdlopers mochten meedoen. Meer dan 30.000 recreanten hadden eerder al te horen gekregen dat ze niet van start mochten gaan.

Lees hier verder

“Mijn olympische droom ligt aan diggelen”, verbeet ze na afloop de teleurstelling. “Ik heb te lang alleen moeten lopen, omdat de loopsters in mijn groep tussen 10 en 15 kilometer van de race enorm gingen versnellen. Bovendien kreeg ik na 35 kilometer last van mijn linkerbeen, net als vorig jaar in Berlijn. Toen wist ik dat ik de limiet niet meer ging halen en ben ik onderweg vier keer gaan wandelen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *