< terug

Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse stratenkampioenschappen (met soms veel wind)

27 maart 2023 (0 reacties)

Richard Ringer hier in actie tijdens de Zevenheuvelenloop

Bij de Duitse kampioenschappen halve marathon in Freiburg loopt Simon Boch aanvallend, maar het is Richard Ringer, die de titel pakt. In de regen en met soms veel wind worden prima tijden op de klok gezet met 1.01.44u. voor Europees marathonkampioen Ringer en 1.01.54u. voor Boch. Beide atleten laten zien dat de vorm goed is voor een voorjaarsmarathon in resp. Hamburg en Linz.

Bij de vrouwen wint Miriam Dattke de nationale titel. Na 14 kilometer komt haar versnelling uit een groepje. Ze finisht na 1.10.47u. Dattke -vierde op EK-marathon- loopt pas later in het najaar een marathon. Zij geeft de voorkeur aan de lange baanafstanden. Tweede in Freiburg wordt Domenika Mayer met 1.11.27u.

Zwitserland
Bij de Zwitserse kampioenschappen 10 kilometer in Uster starten de vrouwen en mannen apart. De mannen hebben pech met veel wind tijdens hun race. Morgan Le Guen wordt kampioen in 29.15 min. De titel bij de vrouwen gaat naar Sibylle Häring (34.02). Overall wordt deze wedstrijd gewonnen door Dominic Lobalu uit Zuid-Soedan (28.48) en de Keniaanse Purity (Kajuju) Gitonga (31.28).

Oostenrijk
De Oostenrijkse kampioenschappen halve marathon vinden plaats in Graz. De kampioenen zijn Hans-Peter Innerhofer (1.05.16) en Larissa Matz (1.16.33). Bij deze wedstrijd is het wel redelijk goed weer. Beide kampioenen lopen persoonlijke records. Er worden vier rondes gelopen in het centrum van Graz. Op de halve marathon zijn er ca. 1000 deelnemers. Innerhofer heeft dit jaar ook de Oostenrijkse crosstitel gewonnen. Hij wil ‘pieken’ bij de wereldkampioenschappen berglopen in eigen land (6-10 juni, Innsbruck). Matz (21) loopt haar tweede halve marathon bij het kampioenschap. Ze heeft vooral de 10.000 meter als hoofdafstand.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *