Richard Ringer pakt na fenomenale eindsprint Europese marathontitel

15 augustus 2022 (0 reacties)

Richard Ringer (Rehlingen) heeft bij de Europese kampioenschappen in München verrassend goud gewonnen op de marathon. De 33-jarige zegevierde met een fabelachtige eindsprint in 2:10:21 uur vóór Maru Teferi uit Israël. Het brons ging naar zijn landgenoot Gashau Ayale.

De Duitse recordhouder Amanal Petros (Wattenscheid), die op weg was naar zilver in de lange rechte lijn naar de finish, moest genoegen nemen met de vierde plaats. Wegens gezondheidsproblemen had de 27-jarige sinds begin april niet meer deelgenomen aan een wedstrijd. In het ploegenklassement pakte Duitsland zilver achter Israël. De laatste Duitse medaille op de marathon was lang geleden: Herbert Steffny won brons in Stuttgart in 1986. De regerend Europees kampioen Koen Naert werd achtste in 2.11.28. De Nederlandse vertegenwoordigers Tom Hendrikse (2.19.21) en Ronald Schroer (2.19.40) finishten in de brede middenmoot en konden geen rol van betekenis spelen.