< terug

E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette nu echt van start.

4 mei 2022 (0 reacties)

Op zondag 15 mei aanstaande zal de in 2020 wegens de coronapandemie uitgestelde E.A.C De Sperwers 60 Hondsrugestafette worden gehouden. De deelnemende teams zullen starten op de atletiekbaan van Groningen Atletiek en finishen bij Sigrid’s Garden in Emmen.

7 maart 2020 bestond E.A.C. De Sperwers 60 jaar. Ter gelegenheid daarvan, stond De Sperwers 60 Hondsrugestafetteloop op het programma. Georganiseerd door de activiteitencommissie van de loopgroep van E.A.C. De Sperwers, in samenwerking met de oncologieloopgroep van de Emmense atletiekvereniging. Door de corona uitbraak ging deze helaas niet door en werd deze uitgesteld. Nu de regels zijn versoepeld, zal deze op zondag 15 mei 2022 plaatsvinden.

De E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette is een laagdrempelige estafetteloop over de Hondsrug van Groningen naar Emmen over een afstand van 60 kilometer, voor lopers van elk niveau. Die met een individuele inspanning opgaat in een gezellige sportieve en sociale groepsprestatie met aan het einde een mooie en speciale herinnering uitgereikt door burgermeester van Oosterhout en de voorzitter van E.A.C. De Sperwers Anne-Sophie Kok en een gezellige finish bij het inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. De eerste lopers worden rond 16:15 uur bij de finish verwacht bij Sigrid’s Garden in Emmen.

Aan de estafetteloop werd in 2020 een sponsoractie gekoppeld, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan Sigrid’s Garden, een inloophuis voor oncologie patiënten en hun naasten. De voorinschrijving en de sponsoractie, , was zo succesvol, dat werd besloten om toen alvast een deel van het bedrag te overhandigen aan Sigrid’s Garden. Ook werd het Nationaal Fonds tegen Kanker bereid gevonden het sponsorgeld te verdubbelen tot maximaal €10.000.

Het resultaat was een voorlopig bedrag van € 20.012,90.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.