< terug

Eerste Lauwersmeer marathon

14 mei 2019 (0 reacties)

Winnares dames Hinke Schokker Photocredit Herman Rinket

LAUWERSOOG – De eerste Lauwersmeer Marathon is een feit! Op zondag 12 mei werd rondom het Lauwersmeer de eerste editie van de Lauwersmeer Marathon gelopen, een evenement dat door de Stichting 40Mijl werd georganiseerd ter ere van het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer.

Het evenement telde meer dan 1.000 deelnemers over de verschillende afstanden. De hele en halve marathon waren de populairste onderdelen en onder het internationale deelnemersveld kon gerekend worden met topatleten! De deelnemers liepen met prachtig weer maar een fikse tegenwind zorgde voor uitdaging. De hele marathon werd gewonnen door Jan Venhuizen met een tijd van 2 uur en 47 minuten. Een opmerkelijke overwinning, hardloper Jan Venhuizen gaf vorig jaar te kennen geen marathons meer op niveau te willen lopen. Onder de dames was Hinke Schokker, Nederlands kampioene op de 100km,  de snelste met een tijd van 3 uur en 5 minuten. Bij de halve marathon waren Hein Tjoelker en Barbara de Grouw de winnaars.

Jan Venhuizen
Winnaar Jan Schellekens @Herman Rinket

Ook de Plastic Soup Foundation die betrokken is bij het evenement kon rekenen op veel steun. Een Kidsrun was onderdeel van het evenement en ondanks dat het moederdag was was er een grote groep kinderen die enthousiast door de bossen van Lauwersoog rende. De opbrengst die de scholen en deelnemers hebben gerealiseerd is bijna € 4.000,00 en is een prachtige start om het evenement volgend jaar verder uit te breiden.

De start en finishvond plaats bij recreatiecentrum Beleef Lauwersoog, live muziek en kraampjes waren aanwezig om er een mooi feest van te maken.

“Wij zijn blij met dit geweldige evenement en alle medewerkers die dit hebben mogelijk gemaakt. De enorme hoeveelheid enthousiaste reacties van deelnemers is overweldigend.” Aldus Johan Broesder, voorzitter van de stichting en initiator van het evenement. Volgend jaar zal het evenement weer georganiseerd worden in dezelfde periode.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *