< terug

Lauwersmarathon wil deelnemers aan Tokyo marathon uitnodigen voor gratis deelname

20 februari 2020 (1 reactie)

GRONINGEN – De organisatie van de Lauwersmeer Marathon in Groningen heeft besloten om alle deelnemers die een geldig startnummer hebben voor de marathon in Tokyo uit te nodigen.

Afgelopen week werd bekend dat de ruim 38.000 lopers die deze marathon in Tokyo zouden lopen niet deel kunnen nemen. In verband met het Corona virus is deze marathon voor recreanten afgelast. “Heel erg jammer, maar een verstandig besluit”, aldus de voorzitter van de Lauwersmeer Marathon, Johan Broesder.

Deelnemers die een startbewijs voor Tokyo hebben kunnen zich gratis inschrijven voor de Lauwersmeer Marathon op 3 mei. Zo hoopt de organisatie de teleurgestelde lopers een alternatief te bieden. “Wij zijn geen Tokyo, maar het Lauwersmeer en het uitzicht over het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied is voor heel veel internationale lopers ook een uniek en bijzonder uitzicht”, aldus Broesder.

Deelnemers kunnen zich melden bij de organisatie door een mail te sturen naar info@lauwersmeermarathon.nl om zich in te schrijven. Zij kunnen zich dan aansluiten bij de enkele duizenden deelnemers die de hele of halve marathon lopen. De Marathon rondom het Lauwersmeer wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

De evenementen starten op 3 mei om 11:00 uur bij het Booze Wijf te Lauwersoog. Meer informatie is te vinden op www.lauwersmeermarathon.nl .

(Persbericht organisatie Lauwersmeermarathon)

Duizenden deelnemers
De organisatie schrijft hier duizenden deelnemers. Dat was vorig jaar bij de eerste editie nog niet het geval. Bekijk hier de uitslag van vorig jaar

Reacties

  • RunHanRun.nl
    2 Op 20
    Bravo!
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *