Ad
< terug

Eindejaarscorrida Leuven verwacht weer 6500 deelnemers

16 december 2018 (0 reacties)

De voorinschrijvingen voor de eindejaarscorrida zijn afgesloten. Ze waren weer een groot succes, zodanig dat er 736 inschrijvingen meer zijn genoteerd dan vorig jaar.Onder de inschrijvingen opnieuw sportreporters, politici, bekende sporters.

Op de 4 km is het maximum aantal bijna bereikt. Daarom wordt er op zaterdag 29 december tussen 14u en 17u een bijkomende inschrijvingsdag georganiseerd in de Atletiek Arena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272 te 3010 Kessel-Lo. De dag van de corrida zullen er geen inschrijvingen voor de 4 km gebeuren.Op zaterdagavond zal er op de site ( www.corridaleuven.be ) verschijnen voor welke afstanden de dag zelf nog kan ingeschreven worden.

In totaal verwachten we op zondag 30 december dan ook het maximum van 6500 deelnemers in het centrum van Leuven!
DCLA heeft samen met de stad Leuven een parcours van 4 km, 8 km en 12 km uitgewerkt door het mooie historische centrum. De start wordt gegeven op de Bondgenotenlaan en met aankomst op het majestueuze Ladeuzeplein werd er ook voldoende plaats voor supporters gecreëerd. Kleedkamers, douches en sportzakbewaring zijn er in sporthal “De Rijschool”.

De kinderloop, met vertrek om 9u45, blijft behouden in zijn gekende vorm. Sport doen is wat telt en elke jonge deelnemer krijgt dan ook bij de start een T-shirt en bij aankomst een medaille. De kinderloop wordt begeleid door verschillende DCLA atleten die het afgelopen seizoen een internationale selectie behaalden op diverse kampioenschappen.Vervolgens starten om 10u de lopers voor de 4 km. Om 10u30 is het tijd voor de grote massa op de 8 km en om 11u15 is de 12 km aan de beurt. Door de parcoursaanpassingen en het tijdsschema is inhalen van minder snelle lopers niet nodig. Alle lopers krijgen bij aankomst een feestelijk aandenken. De tijd wordt geregistreerd via een RFID-chip.

Uur schema: 9u45: Kinderloop
10u00: 4km
10u30: 8km
11u15: 12km

Ook de supporters worden verwend met een grote verwarmde tent op het Ladeuzeplein, een stand waar ook niet-lopers het beste van zichzelf kunnen geven. Verschillende percussiebands langs de omloop en een grote spionkop aan het CM kantoor in de Leopoldstraat, maken het voor supporters en lopers alleen maar aangenamer.

Meer informatie is terug te vinden op www.corridaleuven.be

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *