< terug

EK Cross selectie bekend gemaakt

29 november 2022 (0 reacties)

De European Cross Country Championships vinden dit jaar plaats op zondag 11 december in Piemonte-La Mandria Park, gelegen in de buitenwijken van Turijn (Italië). Een team van 15 Nederlandse atleten wordt afgevaardigd.Technisch directeur Vincent Kortbeek maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op de prestaties van de NK Cross die afgelopen weekend plaatsvonden tijdens de Warandeloop in Tilburg. Zoals verwacht bij de mannen senioren en dames senioren kon er geen team samengesteld worden

“Het hoge niveau in verschillende disciplines tijdens de NK Cross/Warandeloop zorgt ervoor dat we in een aantal disciplines een team kunnen afvaardigen naar Turijn. Dat is een mooie opsteker naar de toekomst toe; het bewijst dat het algehele niveau in Nederland aan het stijgen is. Net als op de baan en de weg selecteren we met het perspectief om in de eindfase van de race nog mee te kunnen doen. Met de huidige selectie verwachten we dit in Italië waar te kunnen maken.”, aldus Vincent Kortbeek.

EKselectiecross

Cross country in Piemonte – La Mandria
La Mandria Natural Park is een regionaal park in de buitenwijken van Turijn en één van de grootste parken van Europa. Het evenement vindt plaats in het beschermde Borgo Castello gebied (Unesco werelderfgoed), gelegen in Piemonte. Het parcours is zeer divers vanwege de verschillende ondergronden en variatie in hoogte, alsook de unieke cross door een uniek kasteel.
Bekijk hier de website van de organisatie

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *