< terug

EK-cross: Wie zijn de concurrenten van de Noorse atleten Ingebrigtsen en Grovdal? (live stream en wedstrijdprogramma)

10 december 2022 (0 reacties)

In het park La Mandria (Turijn) zullen de Noorse atleten Jakob Ingebrigtsen en Karoline Bjerkeli Grovdal hun Europese crosstitels op de lange afstand verdedigen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn er deelnemers, die ook op de EK op de baan in München goed gepresteerd hebben. Ingebrigtsen (22) loopt daarbij letterlijk voorop met titels op 1500 meter en 5000 meter. Hij is ook nu in Italië de grote favoriet.

De Noor heeft al zes individuele titels op de EK-cross. Misschien is zijn grootste concurrent Yemaneberhan Crippa uit het organiserende land. De 26-jarige Italiaan heeft ook al diverse Europese medaille’s gewonnen. Hij heeft op hoogte getraind in het Keniaanse Iten. Crippa heeft plannen voor een debuut op de marathon in het voorjaar. Andere kanshebbers voor het podium zijn Mohamed Katir (Spanje), Isaac Kimeli (België), Yann Schrub (Frankrijk), Aras Kaya (Turkije) en de winnaar van de Warandeloop de Serviër Elzan Bibic.

Karoline Bjerkeli Grovdal komt naar Turijn om haar titel van vorig jaar in Dublin te prolongeren. Ook zij heeft veel Europese medaille’s gewonnen op de cross. De titel van de Noorse in Ierland is echter bijzonder. Concurrentie is er van Yasemin Can uit Turkije, die al vier keer heeft gewonnen. Can heeft vier maanden geleden de Europese titel 10.000 meter veroverd en in een paar crossen heeft ze goede vorm getoond. Ook de Europese kampioene 5000 meter Konstanze Klosterhalfen (Dui.) staat op de startlijst. Met Alina Reh, Hanna Klein en Miriam Dattke vormt ze een sterk vrouwenteam. Zweden heeft ook een ploeg met podiumkansen met o.a. Meraf Bahta en Sarah Lahti.

Bekijk hier morgen de livestream De uitzending begint om 9.30 uur

Bekijk hier het programma en de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *