< terug

Ekiden Rotterdam met meer teams.

7 mei 2024 (0 reacties)

Fotograaf Evert Buitendijk

Een marathon lopen zonder zelf 42,2 kilometer af te hoeven leggen? Dat kan op zaterdag 6 juli bij de achttiende editie van de Rotterdam Ekiden in het Kralingse Bos. In groepjes van zes rennen deelnemers de legendarische afstand, maar dan in estafettevorm. Op volgorde zijn dat 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. Bij elkaar opgeteld de échte marathonafstand. Vorig jaar deden maar liefst 208 teams mee, daarom is het inschrijflimiet deze editie verhoogd naar 300 teams.

De feestelijke start vindt ook dit jaar plaats om 12:00 op het terrein van atletiekvereniging PAC. Maar wanneer het startschot is afgegaan, hoeven de vijf overblijvers van het team zich niet te vervelen. Op het terrein treedt een dj op en zijn er foodtrucks, barbecues, en is er vooral heel veel gezelligheid. “De Ekiden is geen doorsnee hardloopwedstrijd waar je aankomt en solo een stukje rent. Het gaat vooral om je team en de gezelligheid om het lopen heen. We zijn geen hardloopwedstrijd, maar een hardloopfestival”, zegt Kevin Versprille, voorzitter van de Ekiden.

De inschrijfkosten voor een heel team bedragen bij een inschrijving vóór 18 mei 120 euro, op een later moment kost het een team 129 euro. Businessteams betalen 350 euro voor hun inschrijving. Alle deelnemers krijgen voor dat bedrag naast hun startnummers ook een Ekiden-hardloopshirt. 

Teams die meedoen aan de businessrun krijgen daar ook toegang tot de VIP-tent en 30 consumptiebonnen bij. Die tent ligt aan de start/finish, wat tevens het wisselpunt is. De deelnemers van de businessrun worden de hele dag ontzorgd en hebben uiteraard de mogelijkheid om te netwerken met atleten van andere bedrijven.

De Rotterdamse Ekiden heeft een enorm snel parcours met weinig bochten. Vijf jaar geleden werd het parcoursrecord gezet met een tijd van 2 uur, 16 minuten en 3 seconden. Dit jaar wordt een poging gedaan om dat record uit de boeken te lopen.

Maar of je je nou met je atletiekteam inschrijft om een (persoonlijk) record uit te boeken te lopen of met een groep vrienden de uitdaging aangaat om de afstand te voltooien; 6 juli belooft weer een onvergetelijke dag te worden

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *