< terug

Rotterdam Ekiden

12 mei 2023 (0 reacties)

Foto Evert Buitendijk.

Een marathon, maar dan als estafette. Dat is de Rotterdam Ekiden. Dit jaar vindt de zeventiende editie van het hardloopfestijn op 1 juli plaats in het Kralingse Bos. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. Op volgorde zijn dat  5 – 10 – 5 – 10 – 5 – 7,195 kilometer. Bij elkaar opgeteld de échte marathonafstand.

De feestelijke start vindt om 12:00 plaats op het terrein van atletiekvereniging PAC. Dan lopen de eerste lopers het bos in. Maar wanneer die zijn vertrokken, hoeven de overige teamgenoten zich niet te vervelen. Op het terrein treedt een dj op en zijn er foodtrucks, barbecues, en is er vooral heel veel gezelligheid. “De Ekiden is geen doorsnee hardloopwedstrijd waar je aankomt en solo een stukje rent. Het gaat vooral om je team en de gezelligheid om het lopen heen. We zijn geen hardloopwedstrijd, maar een hardloopfestival”, zegt vice-voorzitter van de Ekiden Kevin Versprille.

De inschrijfkosten voor een heel team bedragen 125 euro. Businessteams betalen 350 euro. Alle deelnemers krijgen voor dat bedrag naast hun startnummers ook een Ekiden-hardloopshirt. Teams die meedoen aan de businessrun krijgen daar ook toegang tot de VIP-tent en 30 consumptiebonnen bij. Die tent ligt aan de start/finish, wat tevens het wisselpunt is, en ligt pal naast de dj. De deelnemers van de businessrun worden de hele dag verzorgd en hebben de mogelijkheid om te netwerken

De Ekiden vindt haar wortels in Japan. Eén van die Japanse Ekidens werd in 2021 zelfs door ruim 64 miljoen mensen bekeken. De Rotterdamse versie heeft een snel parcours; 4 jaar geleden werd een tijd van 2:16:03 in de boeken gezet. Wie weet wordt die tijd er dit jaar wel weer uitgelopen.

Maar of je je nou met je atletiekteam inschrijft om een (persoonlijk) record te lopen of met een groep vrienden de uitdaging aangaat om de afstand te voltooien; 1 juli belooft een onvergetelijke dag te worden.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *