< terug

Eline Glas en Alwin Heijting winnen Udikloop met overmacht

18 januari 2020 (0 reacties)

Eline Glas en Alwin Heijting uit Erm waren vandaag de winnaars van de tien kilometer Udikloop in Klijndijk. In het dagelijks leven zijn ze partners en delen ook nog eens een gezamenlijke passie, de wedstrijdsport hardlopen. Eline Glas vorig jaar moeder geworden wist alweer haar tweede wedstrijd in 2020 te winnen. Na Aalden Rondomme was ze vandaag de winnares van de Udikloop. Haar partner was de winnaar bij de mannen.

Mannen
De Udikloop in Klijndijk kende dit jaar de 29 e editie.Op een prachtig parcours langs het hunnebed in het Valtherbos was de mannenwedstrijd snel beslist. Heijting kende in de beginfase nog wat concurrentie van Henri Harmsen uit Drachten maar wist in het verloop van de wedstrijd de Friese atleet op achterstand te zetten en won onbedreigd in 34.47.Heijting bereidt zich voor op de dertig kilometer van Schoorl waar hij vorig jaar een podiumplaats bemachtigde.Doel is opnieuw de Enschede marathon op negentien april. Harmsen volgde als tweede in 36.38. Er was een derde plaats voor Bert Jan Wever in 39.13.

Dames
Bij de dames een vergelijkbaar scenario. Eline Glas was veel te sterk voor de rest van het damespeloton. De atlete van Hac liep haar wedstrijd solo en voltooide op het grotendeels onverharde parcours haar alleingang in een prima tijd van 38.30. Ze was daarmee de enige atlete die binnen de veertig minuten wist te finishen.Lisanne Langerijs volgde met een tijd van 41.28.Er is een derde plaats voor Christien Koning in 42.51. Opmerkelijk was de eerste plaats bij de canicrossers voor de Meppelse Monica Keers in 40.57.