Ethiopische overheersing en parcoursrecords in marathon van Valencia ( video)

1 december 2019 (0 reacties)

De marathon van Valencia wordt vandaag gewonnen door de Ethiopiër Kinde Alayew .Hij won bij zijn debuut in 2.03.52 .Het is een nieuw parcoursrecord.De Ethiopiër werd nergens bij de favorieten genoemd omdat hij debuteerde. Ook bij de dames wordt er razendsnel gelopen. De Ethiopische atlete Roza Dereje loopt met 2.18.31een nieuw parcoursrecord.

Met prachtige splittijden was de Afrikaan de eindwinnaar. Zijn doorkomst op de vijf kilometer in 14.21 is de snelste doorkomst ooit in een officiële marathon. Zijn laatste zeven kilometers gaan in: 2’55-2’50-2’48-2’46-2’40-2’50-2’54. De Turk Kaan Kigen (van geboorte Kenia) wordt tweede in 2.04.11 wat een nieuw Europees record betekende. Er is een derde plaats voor de Ethiopiër Guye Adola (29) in 2.04.11. De Noor Sondre Nordstad Moen bereikt de finish in 2.06.11. Tot dertig kilometer liep hij nog op een schema van 2.04.30.

Dames
Ook bij de dames is er een nieuw parcoursrecord. De Ethiopische atlete Roza Dereje wint in een nieuwe snelste tijd van 2.18.31.Het is voor haar ook een nieuw persoonlijk record. Het is een close finish met drie Ethiopische atletes op het podium. Er is een tweede plaats voor haar landgenote Azmera Abreha  met een tijd van 2.18: 33 en ook de Ethiopische Birhane Dibaba behaald met 2:18:46 een podiumplaats