< terug

Frank Futselaar nog een maand voor Hamburg

10 maart 2021 (0 reacties)

Westervoorter Frank Futselaar hoopt op 8 augustus 2021 aan de start te staan van de Olympische marathon in Japan. Het project ‘Team Futselaar 2021’ maakt het mogelijk dat hij zich daar zo goed als mogelijk op voorbereidt. In deze krant doet Frank Futselaar iedere vier weken verslag van zijn vorderingen.

Het is woensdag 10 maart als jullie dit lezen. Over een maand en een dag, 11 april dus, moet voor mij alles samenkomen. Een uitgerekte voorbereiding (uitgerekt vanwege het uitstel van de Spelen) moet resulteren in een tijd die snel genoeg is voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Het wordt spannend. Er zijn veel jongens die nog een poging doen. Vijf, inclusief ikzelf, op 11 april in Hamburg en drie komende zondag in Bern. Ik focus uiteraard op mijn eigen prestatie en dat is ook de reden dat ik nog steeds in trainingskamp zit in Kenia. Volgende week donderdag vlieg ik terug. Zondag 21 maart loop ik een halve marathon in Dresden en dan op 11 april de NN Mission Marathon in Hamburg. De dag waarop het moet gebeuren. Zoals ik al eerder schreef: mijn richttijd is 2.09.59. Anderhalve minuut sneller dan de 2.11.30 die ik in december liep in Valencia.

Lees hier verder

NL atleten
Tom Hendrikse start zondag 14 maart om 10 uur ’s ochtends en hij is te volgen via de volgende link: Khalid Choukoud en ook Ronald Schröer gaan ook in deze marathon van start. De Olympische limiet voor de mannen is 2:11:30. De drie NL atleten in Bern hebben nog geen limiettijd staan. Er worden drie atleten afgevaardigd naar de Olympische marathon. Vier atleten liepen al de limiet. Nageeye is met 2.06.17 wel verzekerd van een plek. Van Nunen is met 2.10.14 bijna verzekerd van een startplaats.Hij loopt geen marathon meer. Koreman (2.11.07) en Futselaar (2.11.30) doen op 11 april in Hamburg een poging nog sneller te zijn. Ook Roy Hoornweg en Benjamin de Haan gaan daar van start zij liepen nog niet eerder een marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *