< terug

Futselaar kiest nu voor Siena marathon 11 april

4 april 2021 (0 reacties)

De Gelderlander meldt vandaag dat marathonloper Frank Futselaar op zondag 11 april de marathon in het Italiaanse Siena gaat lopen. Futselaar was al gedurende langere tijd in training voor de Hamburg marathon. De Hamburg marathon voor 11 april is afgelast er wordt een nieuwe locatie gezocht. In Siena heeft het management van Futselaar, Volare Sports al een groot aantal atleten op de startlijst.

Geen Hamburg maar tapering gaat door
Al eerder bracht hardloopnieuws het nieuws dat ook Khalid Choukoud daar van start gaat. Futselaar wacht dus niet meer op het moment wanneer de nieuwe locatie van de NN mission marathon bekend wordt gemaakt. Gisteren bracht hardloopnieuws het nieuws dat er gezocht wordt naar de mogelijkheden van een marathon in het Praterpark van Wenen.Michel Butter,Roy Hoornweg en Björn Koreman zijn verbonden aan het NN Running Team. Het team staat onder leiding van Global Sports. Het managementbureau GS is de initiatiefnemer van de NN mission marathon. Zij zijn in afwachting van het nieuws waar zij nog de kans krijgen om alsnog de NN mission marathon te lopen.
Futselaar gaat voor zijn laatste kans. Hij was op trainingskamp in Kenia en had alles gericht op 11 april Hamburg. De laatste voorbereidingswedstrijd was de halve marathon van Dresden.Het leverde met 1.02.46 een nieuw persoonlijk record op en een signaal dat de vorm uitstekend is. Nu de datum 11 april blijft en alleen de locatie wijzigt hoeft hij zijn trainingen niet meer aan te passen en kan de tapering doorgaan . De onzekerheid is weg en dat is voor een marathonatleet mentaal van groot belang. Futselaar is inmiddels in quarantaine om alle risico’s van een coronabesmetting uit te sluiten.

Siena
Net als in Belp wordt de marathon van Siena gelopen op een verlaten vliegveld,.Acht ronden van vijf kilometer en een kleine aanloopronde. Lees hier alles over het startveld

NL atleten
Abdi Nageeye (2.06.17 NR), Bart van Nunen (2.10.14) , Björn Koreman (2.11.07) en Frank Futselaar (2.11.30) hebben al aan de olympische limieteis van 2.11.30 voldaan. Er worden drie atleten geselecteerd voor de Olympische marathon. Bij de dames liep alleen Andrea Deelstra met 2.28.28 onder de limiet. Zowel Bart van Nunen als Deelstra lopen geen marathon meer dit voorjaar en richten zich helemaal op een Olympische deelname. 

Lees hier hoe Futselaar zelf het nieuws brengt

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *