< terug

Futselaar, Ummels en van der Meijden op startlijst S7 marathon.

10 mei 2021 (0 reacties)

Frank Futselaar, Ruth van der Meijden en Bo Ummels staan op de startlijst van de S7 marathon in Fürstenfeld (Oost-Tirol Oostenrijk) op zondag 23 mei. Alle drie de atleten kunnen nog een uiterste poging doen om in aanmerking te komen voor de Olympische marathonselectie.

De marathon in Oost-Tirol zou voor Frank Futselaar de laatste kans zijn om zijn olympische kwalificatietijd van 2.11.30 aan te scherpen. Met deze tijd is Futselaar de zesde atleet in de ranglijst van gekwalificeerde atleten. Futselaar verblijft al een week in Oostenrijk om zich op deze marathon voor te bereiden. De trainingen gaan goed laat hij weten. Alleen als ik goed genoeg ben ga ik van start laat hij weten. Futselaar deed al twee pogingen om zijn in Valencia gelopen kwalificatietijd te verbeteren. In Siena moest hij met een kuitprobleem na 30 km opgeven en een week later tijdens de Mission Marathon stapte hij na 32 km uit de wedstrijd met de conclusie dat hij na een week rust nog niet klaar voor was om de marathon tot een goed einde te brengen. Op de startlijst staan ook Nick van der Poel en Nick van Nieuwenhuizen

Ook Bo Ummels staat op de startlijst. De Limburgse nationaal kampioene marathon heeft een persoonlijk record van 2.32.34. Zij heeft nog niet voldaan aan de Olympische limiet van 2.28.30. Een week voor de Mission Marathon op Twente Airport moest ze afzeggen vanwege een kuitblessure. Ruth van der Meijden gaat ook van start in Fürstenfeld. Zij liep tijdens de Mission Marathon op Twente Airport een nieuw persoonlijk record van 2.29.30 en liep daarmee de internationale Olympische limiet. Nu wil ze alsnog een poging doen om deze tijd met een minuut te verbeteren om te voldoen aan de Olympische limiet.

Andrea Deelstra
Er wordt in Fürstenfeld ook een halve marathon gelopen. Andrea Deelstra staat hiervoor op de startlijst.Het wordt weer de eerste wedstrijd voor de atlete die in de Valencia marathon vorig jaar december met een tijd van 2.28.28 twee tellen onder de Olympische limiet bleef.

Aanwijzing
Na 31 mei wordt door de aanwijzingscommissie van de atletiekunie de definitieve keuze gemaakt. Alle atleten die de limiet hebben gelopen behoudens de snelste mogen hun uitverkiezing bij de atletiekunie pitchen. De snelste atleet/atlete is verzekerd van voordracht, voor de andere twee gaat het naast de tijd die er gelopen is ook om prestatieniveau en de omstandigheden waaronder de kwalificatietijd werd gelopen en er wordt ook gekeken naar het prestatiepaspoort van de atleet. De atletiekunie draagt de atleten voor aan het NOC/NSF, die de definitieve ploeg samenstelt.

Welke atleten hebben voldaan aan de limieteis?

Mannen
Adbi Nageeye (2019 Rotterdam 2.06.17 uur is al geplaatst )
Khalid Choukoud(2021 Siena 2.09.55 uur)
Bart van Nunen (2020 Valencia 2.10.16 uur)
Michel Butter (2021 Enschede 2.10.30)
Björn Koreman (2021 Wenen 2.11.07 uur
Frank Futselaar (2020 Valencia 2.11.30 uur)

Dames
Jill Holterman (2021 Enschede 2.28.18)
Andrea Deelstra (2020 Valencia 2.28.28)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *