< terug

Geen WK indoor in 2021

10 december 2020 (0 reacties)

World Athletics heeft besloten het Wereldkampioenschappen Atletiek Indoor in Nanjing (19-21 maart 2021) uit te stellen tot maart 2023. Al eerder was het toernooi van maart 2020 verschoven naar maart 2021

Hoewel er de afgelopen weken veel contact was met het organisatiecomité en de Chinese atletiekbond om het WK indoor te organiseren, bestaat er, gezien de huidige mondiale situatie, nog steeds grote onzekerheid over de toestand van de Covid-19-pandemie begin 2021. .

Voor de veiligheid van de atleten en technische functionarissen moeten we terdege rekening houden met de risico’s van een grote groep mensen die het evenement gaan bezoeken en ook willen we het pandemiepreventiebeleid van het gastland volledig respecteren aldus he persbericht van de World Athletics organisation

Het indoorseizoen voor atletiek valt binnen een smal kalendervenster (tot eind maart), dus het is niet mogelijk om het evenement uit te stellen tot later in het jaar. We zouden graag zien dat Nanjing de gastheer wordt van het wereldkampioenschappen Indoor, gezien de uitgebreide planning en voorbereiding die ze in dit evenement hebben gestoken, dus hebben we afgesproken dat ze het evenement een jaar na de wereldkampioenschappen indoor in Belgrado in 2022 zullen organiseren.

De World Indoor Tour staat wel op de kalender in 2021, die bestaat uit 26 bijeenkomsten verspreid over 12 landen in Europa en Noord-Amerika. De World Indoor Tour loopt van eind januari tot eind februari 2021 en wordt georganiseerd op drie verschillende niveaus: goud, zilver en brons.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *