< terug

Geoffrey Toroitich wint Damster Stadsloop Andrea Deelstra maakt indruk met 33 er. (alle uitslagen)

25 juni 2023 (0 reacties)

De 25e editie van de Stadsloop in Appingedam is zaterdag gewonnen door de Keniaan Geoffrey Toroitich. Hij legde de tien kilometer af in 28 minuten en 22 seconden. Zijn landgenoot Joseph Kimeli Kimutai kwam 28 seconden later over de finish en werd tweede. Andrea Deelstra maakte indruk door met een persoonlijk record van 33.19 de Stadsloop te winnen.

Lees hier verder

Andrea Deelstra is op een olympische missie
Andrea Deelstra was dolgelukkig met de winst in Appingedam.De marathonloopster liep een nieuw persoonlijk record van 33.19 en verbeterde haar persoonlijk record met meer dan veertig tellen ,ze had staan 34.02. Dat geeft moed aan de vrouw die als missie heeft om voor de derde keer te acteren op de Olympische marathon. Zij lijkt na de ongenaakbare Sifan Hassan en Nienke Brinkman ook de enige Nederlandse atlete die daartoe in staat is. Deelstra heeft nog niet bekend gemaakt waar en wanneer ze haar limietpoging in de marathon gaat plannen. Deelstra zal hoe dan ook in grote vorm moeten zijn om de limiet van 02:26:50 te lopen. Het zou moeten kunnen voor Deelstra die in het voor carbontijdperk al 2.26.46 (2015 Berlijn) liet optekenen. Met een nieuw persoonlijk record op de tien kilometer lijkt dat traject ingezet.

Geoffrey Toroitich
De Keniaan Geoffrey Toroitich maakte zaterdagavond tijdens de 25ste Stadsloop Appingedam zijn reputatie waar. Hij won de 10 kilometer in 28 minuten en 22 seconden. Daarmee won de atleet, die van alle deelnemers het snelste persoonlijk record achter zijn naam heeft staan. De Keniaanse loper vestigde dat eerder in het Spaanse Castellón toen hij over 10 kilometer een snelle 27.37 minuten klokte. Die tijd is precies gelijk aan het parcoursrecord van de Stadsloop, dat in 2013 door Geoffrey Mutai werd gelopen. Een verbetering zat er deze keer echter door de warme omstandigheden niet in.

Lees hier verder

Lees hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *