< terug

Geslaagde achtste Meppel City Run

19 mei 2019 (0 reacties)

Meppel – Het mooie weer zorgde afgelopen zondag voor mooie sportieve prestaties en blije gezichten tijdens de Meppel City Run. Ruim 2400 lopers liepen deze 8e editie van de Meppel City Run mee met de G-Run, de SNS Kidsrun of de 8 of 4 Engelse mijl. Ook supporters trokken massaal naar de Meppel  en zorgden voor een fantastische sfeer in het centrum en op het parcours.


Met een record deelname van ruim 2400 lopers, is de 8e editie van de Meppel City Run een groot succes. ‘Dit bevestigt de goede keuze van de verhuizing naar de maand mei’, aldus Harry Klos, een van de vele vrijwilligers die al maanden bezig zijn dit hardloopevenement ook dit jaar weer tot een groot succes te maken. Trots is Harry ook op de deelname van de vele scholieren van Stad & Esch, CSG Dingstede en het Drenthe College. ‘Doordat het hardloopevenement nu in het voorjaar georganiseerd wordt, kunnen de scholen dit als einddoel van hun sportlessen gebruiken. Sport is goed voor de gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en motorische ontwikkeling. De kans dat jongeren later voldoende bewegen is groter als ze daar al jong mee beginnen. Mooi om daar met dit sportieve evenement iets aan te kunnen bijdragen.’ Ook in 2020 vindt het hardloopevenement weer plaats in mei, 17 mei om precies te zijn.

G-run en SNS Kidsrun
De jongste jeugd liep mee met de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. Trots zijn de kinderen als ze tijdens het hardlopen van de SNS Kidsrun een bekende langs de kant zien. Sommigen geven een high five aan hun ouders, anderen houden het liever bij zwaaien. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: wanneer ze een bekende zien of hun naam horen, hebben ze allemaal plots een versnelling in de benen zitten. Ook het enthousiasme en het fanatisme was te zien bij de G-Run deelnemers. Als beloning ontvingen alle deelnemers een mooie medaille geprint door de 3D-printers van lokale basisscholen. Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun ook een sponsorloop. Dit jaar met het nieuwe goed doel, het Jeugdsportfonds Meppel. Met behulp van dit fonds wordt sporten mogelijk gemaakt voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd er een mooie cheque ter waarde van
€ 1885,07 overhandigd aan het Jeugdsportfonds Meppel.

Heel Meppel doet mee
Niet alleen de kinderen reageerden enthousiast op alle supporters. Ook de volwassenen merkten het enthousiasme van de supporters. Bewoners van de Ambonstraat en op het Zuideinde maken al jaren van de City Run een feestje, dit breidt zich ieder jaar weer uit met meerdere straten die groots uitpakken, alles om de renners over de finish te helpen. De lopers genieten van de aanmoedigingen die ze krijgen. Of het nu onderweg is, vlak voor de finish of aan de start. Het geeft ze net even die extra power. Diverse speakers spoorden de hardlopers aan door de namen te noemen. ‘We hebben vertrouwen in je ’, zorgde herhaaldelijk voor een glimlach op het gezicht van de hardloper met het betreffende startnummer.

Trots
Wethouder van Sport Jaap van der Haar schoot de ruim vijftienhonderd deelnemers aan de 4 en 8 mijl in de middag weg. ‘Hoe meer sport we hebben, hoe beter’, sprak hij bij de start. ‘En dit is een van de topactiviteiten die we hebben in Meppel. Echt geweldig om te zien.’ Van der Haar gaf aan zeer trots te zijn op dit prachtige Meppeler hardloopevenement.

Harry Klos kijkt zeer tevreden en trots terug op deze achtste editie van de Meppel City Run. ‘We zijn superblij. Je merkt dat er elk jaar meer routine in komt’, zegt hij over de organisatie. ‘Ik hoop dat de lopers het ook allemaal goed hebben ervaren. Van het afhalen van de startnummers tot aan de eerste consumptie na afloop. Wij vonden het een super mooie belevenis. Meedoen aan de Meppel City Run is echt een sportief feestje voor iedereen.’

Uitslagen
De snelste vrouw op de 8 mijl was Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord met een eindtijd van 52:21 minuten. Op de 8 mijl voor de mannen was Alwin Heijting uit Smilde de snelste. Hij kwam binnen na 44:40 minuten. De tweede plaatsen waren voor Thijs Wiggers uit Groningen (46:38 minuten) en Corien Jansen uit Nijeveen (54:38 minuten). Op de derde plek eindigde Mart van Esterik (Dronten, 47:04 minuten en Janneke Molenhuis uit Meppel (55:36 minuten).

De 4 mijl was zowel bij de mannen als bij de vrouwen een spannende wedstrijd. De eerste lopers bij de mannen finishten binnen een minuut van elkaar. Bjorn Koreman uit Geertruidenberg was de snelste. Hij liep als enige onder de twintig minuten: Jaap Gerben Vellinga uit Groningen volgde op 29 seconden. De derde plaats met 21:39 minuten was voor Bart van Adrichem uit (Groningen)  Het podium van de vrouwen op de 4 mijl eindigde binnen 39 seconden van elkaar. Aline Kootstra uit Leeuwarden won in 24:08 minuten, Marije Hulzebos uit Groningen werd tweede (24:47 minuten) en Ine Strijker uit Ruinen derde (25:52 minuten).

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.meppelcityrun.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *