< terug

Getest: ASICS Gel Kayano 31.

21 juni 2024 (0 reacties) Getest: ASICS Gel Kayano 31.

De eerste ASICS Kayano schoenen werden in het jaar 1993 door ASICS-ontwerper Toshikazu Kayano. uitgebracht. De schoen telt al zevenentwintig opvolgers. Het idee is steeds hetzelfde gebleven, een nieuw soort schoen creëren met voldoende ondersteuning en structuur. Ascis heeft de nieuwste telg uit de ASICS Gel Kayano het licht laten zien, de ASICS Gel Kayano 31. Net als de voorgangers is deze Kayano schoen een ideale antipronatie allround hardloopschoen. Wij hebben de dames uitvoering getest.

Het bovenwerk.
De grootste verbetering in vergelijking met de voorgangers is het bovenwerk. Deze is geheel nieuw ontworpen. Het bovenwerk van het bekende Jacquard Mesh-materiaal is verbeterd en naadloos. De stof is ventilerend en zorgt dus ook voor koeling bij de warme duurlopen. Door gebruik te maken van de adaptive Fit technologie is er sprake van een comfortabele pasvorm. Gelijk bij de eerste passen voelt dit prettig aan en is er geen sprake van vervelende wrijving. Het bovenwerk van de Kayano 31 is gemaakt van 50% gerecycled materiaal en laat een CO2 emissie zien van 10,6 per paar. Dit is 14% lager dan de gemiddelde loopschoenen. Comfortabel en duurzaam bij elke stap is onze conclusie.

Tussenzool
In de schoen zit een FlyteFoam-tussenzool.Deze is vier millimeter dikker gemaakt. Het FF BLAST+ ECO foam in deze tussenzool zorgt voor een prettige demping en ondersteuning tijdens het hardlopen. Er is sprake van voldoende demping ook bij de lange duurlopen. De schoen biedt ook nog responsiviteit. Niet zoveel als bij een wedstrijdschoen maar genoeg om ook bij een lange duurloop energieverlies te beperken. Het foam in de tussenzool vouwt zich bij het afwikkelen als het ware om de voet. Hiermee wordt de voet gezekerd op zijn plek, in dit geval de zool van de schoen. Dus minder wrijving.

Stap voor stap ondersteund
De schoen is ideaal voor de overpronerende hardlopers. Net zoals zijn voorganger bevat de schoen 4D GUIDANCE SYSTEM™. Een door Asics ontwikkeld stabiliteitssysteem. Dit systeem draagt tijdens het hardlopen bij aan het stabiliseren van je pas, zonder dat je inlevert op comfort. Er is een guidance line (groef) over de complete buitenzijde van de slijt- en tussenzool. Het systeem is nu na allerlei gebruikerstesten verbeterd en verfijnd. Zo is de schoen ook wat breder gemaakt wat zorgt voor nog meer stabiliteit. Het systeem reageert op een stap en geeft hieraan de stabiliteit mee die je op dat moment nodig hebt. Zodra je vermoeid raakt zorgt het systeem voor meer stabiliteit. Stap voor stap ondersteund met een on demand hulp zou je kunnen zeggen.

Buitenzool
De buitenzool is gemaakt van HYBRID ASICS GRIP™ rubber materiaal. Het zorgt voor een betere stabiliteit en grip. In de hak is de vernieuwde PureGEL™ technologie toegepast. Het zorgt voor een betere schokabsorptie, en een soepele overgang van landing naar stand fase. Een groot voordeel voor de overpronerende haklanders. Andere voordeel van de nieuwe PureGEL™ technologie het is ook nog eens 65% zachter dan voorgaande Gel technologiën en heeft 4% hogere energieteruggave bij elke stap. Conclusie meer demping, comfort en hogere energieteruggave.

Onze conclusie
De ASICS Gel Kayano 31 is een betrouwbare training hardloopschoen. Voorkomt een teveel aan proneren. Geschikt voor de langere duurlopen. Met de adaptieve ondersteuning ben je verzekerd van een comfortabel gevoel bij elke stap. Met voldoende demping en vering kan de beginnende hardloper met deze schoen de kilometers opvoeren. De schoen is zeker ook geschikt voor de gevorderde hardloper. Wij concluderen de ASICS Gel Kayano 31 is een trouw maatje voor een allround training
.
De schoen is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er is een dames en herenversie

Hielhoogte
Hielhoogte 10 mm
Mannen: 40 mm hak – 30 mm teen
Vrouw: 39 mm hak – 29 mm teen

Gewicht
Heren 305 Gram
Dames 266 Gram

Retailprijs
199,95 Euro Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *