< terug

Getest: Brooks Adrenaline GTS 23 al het goede is gebleven en verbeterd.

4 juli 2023 (1 reactie)

Al eerder testten wij de Brooks Adrenaline GTS 22 nu is de 23e versie uit, tijd voor een nieuwe review. De eerste conclusie is dat Brooks de 23e editie van deze allround hardloopschoen niet ingrijpend heeft veranderd al het goede is gebleven of verbeterd.

De Brooks Adrenaline GTS 23 is een vertrouwde schoen voor hen die graag elke dag lopen en een schoen nodig hebben die het looppatroon begeleiden. De bekende Brooks guiderails zijn ook in deze schoen verwerkt.Wat is er wel vernieuwd? Het bovenwerk en ook de DNA loft in de middenzool kent nu de 2.0 versie.

De schoen ontleedt

Bovenwerk
Het bovenwerk bestaat uit het bekende engineered air mesh. In de Brooks Adrenaline GTS 23 is dit nog wat comfortabeler en omsluit op een prettige wijze de voet. Het is ademend materiaal. De 3D Fit Print Technology zorgt ervoor dat het bovenwerk op de juiste plaatsten kan stretchen. In de hielkap is er in vergelijking met de vorige versie meer foam verwerkt. Prettig voor de haklanders.

Middenzool
De DNA technologie verwerkt in de zool reageert op de natuurlijke beweging. In de middenzool is opnieuw met het vertrouwde DNA loft materiaal verstevigd. Dit materiaal biedt effectieve demping samen met het toegevoegde Segmented Crash Pad. De DNA loft versie 2 is nu alleen nog wat zachter en ook de inkeping in beide zijden van de zool is nog wat pregnanter. Het zorgt voor een betere vering en dit combinatie met de vertrouwde GTS maakt deze schoen tot de partner voor de dagelijkse training.

GTS
Het systeem GTS is gemaakt uit twee stevige stukken schuim aan elke kant van de hiel. Aan de binnenkant van de hiel zorgt het schuim ervoor dat de voet minder naar binnen verschuift. Aan de buitenkant van de hiel is het schuim hoger, waardoor de hiel minder naar buiten neigt. Daarmee ondersteunt het GuideRails-Systeem de natuurlijke loop van elke hardloper” De voeten, knieën en heupen worden ondersteund door overmatige afwijking van de natuurlijke loop te verminderen. Het ondersteunt alleen dan wanneer het nodig.

Slijtzool
Ook aan de slijtzool is niet veel veranderd. Een stevige laag rubber onder de hak voor extra grip. De slijtzool is over de hele lengte van de zool aangebracht en op strategische plekken verstevigd.

Eindconclusie
De Brooks Adrenaline GTS 23 is een prima opvolger van de al vertrouwde 22e versie. Deze succesvolle allround hardloopschoen kent nu nog wat meer demping en het bovenwerk voelt comfortabeler aan. Wat goed is moet je niet veranderen. Deze trainingsschoen biedt ondersteuning voor licht overpronerende lopers en alleen dan wanneer dat nodig is. Geen voortdurende correctie waardoor de schoen ook prima is te gebruiken voor de neutrale hardloper. De wat hogere drop van 12 mm en de laag rubber op hak maakt de schoen voor haklanders erg geschikt. Een schoen geschikt voor de dagelijkse trainingen en de langere afstanden.

Hielhoogte
12mm

Gewicht
Mannen 283 gr
Dames 257 gr

Kleuren
Er is keuze uit vijf kleuren.

Retailprijs
150 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

  • Laura
    10 Op 03
    Het bovenwerk van de 23 bevalt mij minder goed dan van de 22. Krijg bij lange afstanden last van mijn tenen. Daarom toch ook nog maar weer een paar van de 22 gekocht
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd