17 maart 2024 (0 reacties) Grøvdal wint eindelijk halve marathon van New York. Vijfde plaats Diane van Es. (Video en Uitslagen)

Karoline Grøvdal won vandaag de halve marathon van New York en versloeg met 1.09.09, de Ethiopische Gladys Chepkurui met 18 seconden.Grøvdal werd de afgelopen twee jaar steeds derde.

Zondag was ze eindelijk de beste.Afgelopen najaar vestigde de De inwoonster van Romsdal een Noors record (1.07.34) in Kopenhagen. Het parcours in New York was zo zwaar dat verwacht werd dat Grøvdal geen nieuw record zou vestigen. Er is een derde plaats voor Eda Kiplagat. Zij finisht in 1.09.46. Diane van Es finisht als vijfde in 1.12.03. Vorig jaar finishte ze nog als vierde en liep toen een tijd van 1.10.43.