< terug

Haarlem als dertiende locatie voor de populaire Urban Trail Series

26 juli 2018 (0 reacties)

De Urban Trail Series is weer een stad in Nederland rijker. Na het succes van het lopen langs en vooral door gebouwen en bijzondere locaties in een aantal andere steden, zoals Amsterdam, Groningen, Den Haag en Rotterdam wordt Haarlem nu ook decor van een Urban Trail en wel op zondag 11 november.

Wat is een Urban Trail
De Haarlem Urban Trail neemt deelnemers mee langs een parcours van circa 10 km lengte dat dwars door de stad loopt. Langs en zelfs dóór culturele en historische gebouwen, maar ook verborgen tuinen, pittoreske parken en andere bezienswaardige plekken in de stad waar je normaal gesproken niet snel komt worden in de route opgenomen. Voor iedereen die Haarlem eens op een andere manier wil leren kennen is de Urban Trail een uniek, sportief evenement. Het gaat niet om de tijd, maar om het plezier en de beleving. Ook voor de iets minder getrainde lopers is Haarlem Urban Trail een realistisch doel; er is namelijk ook een verkorte route van 5 à 6 km en een parcours voor wandelaars.

Het parcours
De startlocatie bevindt zich op de Grote Markt. Vervolgens voert het parcours door het centrum van Haarlem, onder andere de historische Gravestenenbrug en Amsterdamse Poort zijn onderdeel van het parcours. De komende weken maakt de organisatie één voor één de bijzondere locaties bekend waar de deelnemers door heen zullen lopen. De eerste locatie is De Bibliotheek, waar de deelnemers tussen de boeken en door de historische Doelenzaal gaan. Tijdens het lopen door de locaties kunnen de deelnemers getrakteerd worden op verrassende elementen, zoals live muziek. Na het passeren van de finish ontvangen de lopers als aandenken aan deze bijzondere run een unieke Urban Trail medaille en een welverdiend ontbijt.

Inschrijving
Inschrijven voor de Haarlem Urban Trail kan vanaf vandaag via www.haarlemurbantrail.nl. De Urban Trails zijn erg in trek en er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven.Deze activiteit maakt onderdeel uit van het programma van Haarlem viert cultuur. Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *