< terug

Hardenberg Cityrun “bloeit” als nooit tevoren met grote aantallen deelnemers

19 mei 2023 (0 reacties)

Foto organisatie Hardenberg Cityrun

Olympisch echtpaar Rachel Klamer en Richard Murray van start

Hardenberg-De zeventiende Hardenberg Cityrun zal zaterdag 20 mei van start gaan met meer dan tweeduizend deelnemers. Vorig jaar was het lastige editie toen na corona iets meer dan 1350 atleten van start gingen. Nu dus een indrukwekkend aantal van 2060 deelnemers. Een mooie opsteker voor de organisatie die hard gewerkt heeft om de “Sallandse Klassieker” opnieuw te laten floreren. Vooral de Vechtdal halve marathon door het prachtige Vechtdal laat met 268 deelnemers een mooie progressie zien. De Hardenberg Cityrun kent een rijke palmares.Op alle afstanden die officieel zijn gecertificeerd prijken indrukwekkende parcoursrecords

Vechtdal halve marathon
De wedstrijd in “Klepperstad” Hardenberg zal dit jaar geopend worden door de lange afstandsatleten. De Vechtdal halve marathon gaat om 17.25 van start en krijgt daarmee een prominente plek in het wedstrijdprogramma. Door het vervroegde tijdstip krijgen de atleten een mooie ontvangst op de volgepakte Markt in Hardenberg. Het wedstrijdrecord is in handen van Danny Koppelman, hij realiseerde vorig jaar een nationale toptijd van 1.06.22. Bij de dames vestigde in 2019 Bertine de Vries een nieuw wedstrijdrecord van 1.23.55.

Danny Koppelman onder de dertig minuten?
De tien kilometer met de sfeervolle ronden door het centrum van Hardenberg en de wijk de Marslanden heeft een prominente naam op de startlijst. Danny Koppelman is al jaren een van de snelste atleten in de wijde regio en meet zich met regelmaat met de nationale subtop. Koppelman, al twee keer winnaar van de tien kilometer in Hardenberg, steekt in een uitstekende vorm. Hij won dit jaar al de Klap tot Klaploop in 30.09. Dat is op de weg een persoonlijk record voor de snelle inwoner van Hoge Hexel. Voor een wedstrijdrecord moet Koppelman de dertig minuten grens doorbreken Het wedstrijdrecord werd in 2010 met 29.46 gerealiseerd door de Keniaan Allan Ndiwa. Ook bij de dames is er een Keniaans wedstrijdrecord. Masila Ndunge was in 2008 met 34.31 de allersnelste.

Rachel Klamer en Richard Murray van start op de vijf kilometer.
De vijf kilometer is de traditioneel de afstand met de meeste deelnemers in Hardenberg. Tussen de 400 deelnemers prijken de namen van twee wereldtoppers in de triatlon, Rachel Klamer en Richard Murray. Rachel Klamer is geen onbekende in Hardenberg zij won de wedstrijd al in 2008 en 2009. De inwoonster van Deurningen werd vierde bij de Olympische Spelen in 2021. Het is de beste prestatie ooit van een Nederlandse triatleet. Klamer begon vorige week in Tokio bij de wereldbeker haar voorbereiding op een hernieuwd olympisch optreden in 2024. Haar Zuid-Afrikaanse echtgenoot Richard Murray is ook een triatleet van hoog niveau. Hij finishte in 2016 als vierde bij de Olympische triatlon in Rio de Janeiro.
Het wedstrijdrecord bij dames op de vijf kilometer is nog altijd handen van de Olympische marathonatlete Jill Holterman. Zij liep in 2011 met 16.59 als enige vrouw onder de zeventien minuten. Bij de mannen realiseerde in datzelfde jaar Jurjen Polderman het wedstrijdrecord bij de mannen met een tijd van 14.45.

Foto organisatie Hardenberg Cityrun

Kidsrun met indrukwekkend aantal deelnemers.
Het mooiste uithangbord van de Hardenberg Cityrun is de kidsrun. Met regelmaat wordt door atletiekkenners de kidsrun in Hardenberg gezien als een groot voorbeeld van atletiekpromotie. De wedstrijd voor de jeugd is de grootste in Nederland.Het is een traditie in Hardenberg en omgeving dat alle basisscholen leerlingen laten deelnemen aan de kilometer door het centrum van Hardenberg. Dit jaar gaan er maar liefst 1189 kinderen van start. De series jeugdlopen starten om 17.35 uur. Ook de atleten met beperking hebben een plek in het chronoloog. Om 19.20 zullen zij met veel enthousiasme van start gaan voor 750 mtr. Het mag gezegd worden, de atletieksport bloeit als nooit te voren in Hardenberg. Een compliment voor het hardwerkende bestuur van de Hardenberg Cityrun. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *