< terug

Het jaar van Michel Butter.Nam de beslissing om te stoppen na een dramatisch NK 5000 mtr

27 december 2020 (0 reacties)

Met zijn zesde plaats in de marathon van New York, zijn 2.09.58 op de marathon en een serie topprestaties op de baan, cross, halve en hele marathon is Butter een grote naam in de historie van de Nederlandse atletiek. Hij is dit jaar gestopt.

Het beslissende zetje om te stoppen kreeg Butter tijdens de NK atletiek in augustus in Utrecht. “Op de 5.000 meter werd ik bijna gelapt door de winnaar. Dat was een confronterend moment.”

Lees hier verder

k8168_michel
Butter in actie tijdens het NK marathon Amsterdam 2015 waar hij op acht tellen de Olympische kwalificatie voor de Olympische spelen van Rio de Janeiro miste.


De kleine marathonloper liep daar een van zijn slechtste tijden ooit. Zelf is Butter inmiddels begonnen met zijn maatschappelijke carriere. De vraag dringt zich op is de Castricummer niet te vroeg gestopt. Juist nu de carbonplaatschoen aan een opmars bezig is en inmiddels vier atleten de Olympische limiet van 2.11.30 al hebben geslecht. Butter zelf zei daar eerder over in het NHDB. Het halen van de Spelen is ook nooit mijn hoogste doel geweest, zegt hij. ‘Die schoenen hadden me misschien geholpen om een shortcut te nemen richting de Spelen. Maar ik denk dat ik daar niet bij de eerste vijftig was gekomen.

Interview met Michel Butter onmiddelijk na afloop van de Amsterdam marathon 2012 waar hij zijn persoonlijk record (2.09.58) op de marathon liep.Lees hier Michel Butter gaat stoppen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *