< terug

Het NN Running Team gaat voor topprestaties in een bijzonder naseizoen

9 september 2019 (0 reacties)

Koploper is vanzelfsprekend Eliud Kipchoge, die met de steun van een grote schare aan sterke pacemakers, zal proberen de eerste man in de geschiedenis te worden die een marathon in  minder dan twee uur loopt . Het is de langverwachte INEOS 1:59 Challenge in Wenen, Oostenrijk.

Het evenement dat wereldwijde aandacht heeft gekregen, is gepland in een tijdsbestek tussen 12-20 oktober – om de best mogelijke weersomstandigheden te garanderen – De Keniaanse marathonmaestro gaat dan  4,4 ronden afleggen op de Hauptallee, de beroemde laan, in de Prater.

Eliud Kipchoge

Mocht Eliud Kipchoge, die het officiële wereldmarathonrecord van 2:01:39 bezit, zijn doel bereiken, dan zal de prestatie overeenkomen met andere grote prestaties van de moderne menselijke geschiedenis, zoals de eerste man die Mt Everest beklimt, de eerste man die voet zet op de maan of de eerste mijl in minder dan vier minuten.

NN Running Team-atleten gaat op jacht naar medailles tijdens de Wereldkampioenschappen marathon in Doha (27 september-6 oktober). De uitdaging in de herenrace – die om middernacht begint – is voor de verdedigende kampioen Geoffrey Kirui uit Kenia en de kampioen 2013 Stephen Kiprotich uit Oeganda. Wat te denken van Mule Wasihun uit Ethiopië, die naar de zevende plaats op de marathonlijsten allertijden ging dankzij een fantastische 2:03:16 tijdens de Londen Marathon van april. Hij werd daar derde

Mimi Belete (2:22:29) en Desi Jisa (2:23:39) uit Bahrein en de Tanzaniaanse Failuna Matanga, die een podiumplaats claimden in de Hamburg Marathon van april,  zijn de kanshebsters voor het NN runningteam in de marathon van de vrouwen in Doha.

Andere atleten die meedoen in Doha bij het WK zijn onder andere de Oegandese wereldkampioen cross country Joshua Cheptegei op de 10.000 m en de Zwitserse wereldrecordhouder 5 km Julian Wanders, die deelneemt aan de 5000 m en 10.000 m heren.

Bekele_TCSpers

Het NN Running Team zal dit najaar ook aanwezig zijn in de grote grote stadsmarathons met 2:03:03 marathonloper en drievoudig Olympisch baankampioen Kenenisa Bekele.Hij is ingeschreven voor de Marathon van Berlijn op 29 september. Bekele krijgt daar gezelschap van de winnaar van de Tokyo Marathon Birhanu Legese uit Ethiopië. Bij de dames is landgenote Ashete Bekere, die in april de Rotterdam Marathon won,van de partij.

nageeye 9
Rotterdam Marathon 2019

Abdi Nageeye, die een enorme doorbraak heeft gemaakt door zijn eigen Nederlandse record te verbeteren tot 2:06:13 in de Rotterdam Marathon, keert terug naar zijn thuisland om deel te nemen aan de Amsterdam Marathon op 20 oktober. Het afgelopen weekeinde liep hij voor het eerst een halve marathon binnen het uur.

Drievoudig wereldkampioen halve marathon Geoffrey Kamworor staat ook klaar voor een drukke periode van wegwedstrijden, beginnend met deelname op  15 september aan de Halve Marathon van Kopenhagen. De Keniaan zal  vervolgens een vierde podiumplaats nastreven in de New York City Marathon op 3 november.

joshua cheptegei 1
Zevenheuvelenloop 2018

Joshua Cheptegei is ook gepland om op 1 december te racen in een tien kilometer in Valencia.  Het doel van de wereldrecordhouder 15 km is een aanval op het negen jaar oude wereldrecord van Leonard Komon (26:44 Utrecht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *