< terug

Het onbegrensde denken van Abdi Nageeye. Ook OS limiet 2.09 is geen probleem.

6 april 2019 (0 reacties)

Waar Nederlandse marathonatleten zich met regelmaat druk maken over het behalen van Olympische limieten is dat voor Abdi Nageeye geen reden tot ongerustheid.De atleet die tegenwoordig in Kenia woont loopt en denkt als een Keniaan. Over de Olympische limiettijden maakt hij zich al helemaal niet druk.

Nageeye zegt in een interview met de NOS over de limieten het volgende: “Die limiet loop ik wel. Die gaan ze echt niet op 2.06 stellen. En zelfs als het 2.09 zou zijn, is dat normaal gesproken ook geen probleem.” Overigens heeft de Nederlandse atletiekunie nog geen limiettijden (A limiet) bekend gemaakt daarover lees je hier meer.

B limieten
De IAAF heeft al eerder de zogenaamde B limieten bekend gemaakt. Voor de marathon is dat voor de mannen 2.11.30 of een plaats bij de beste tachtig van de door de IAAF gehanteerde wereldranglijsten. Bij de vrouwen is de B limiet 2.29.30. Ook een top vijf plaats bij een IAAF Gold label marathon of een top tien plaats bij de World Marathon Major is voor de IAAF voldoende.

Hier de wereldranglijst van de mannen
Hier de wereldranglijst van de vrouwen


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *