< terug

Jo Schoonbroodt loopt wereldrecord marathon masters 70+ (uitslagen)

8 mei 2022 (0 reacties)

Het blijft een fenomeen marathonloper Jo Schoonbroodt. Vandaag liep hij voor de 75e keer een marathon binnen de drie uren en veel belangrijker in de Maasmarathon van Visé realiseerde hij een tijd van 2.54.19 en dat sneller dan het vigerende wereldrecord van de Amerikaan Gene Dykes die in 2018 een tijd realiseerde van 2.54’23.

Het verslag van Jo Schoonbroodt
“Een tijd onder de 3 uur was Plan-A, het zou dan mijn 75e Sub3 marathon zijn.De frisse noordoosten wind was een spelbreker langs de Maas, ook omdat ik gekleed was (singlet-short) op de verwachte zomerse temperatuur rond het middag uur. Omdat we samen met de Halve marathon gestart waren had ik een mooie groep om wat beschutting te zoeken.Het voordeel van deze windrichting is wel dat het naar Visé een rug steuntje geeft.De eerste rond (21,1 km) zit er na 1:26:18 op. Oeps dat is sneller dan in Rotterdam vier weken geleden.Gelukkig tref ik in de tweede ronde Frank Driessen die me goed helpt, opnieuw tegen de wind. In Eijsden komt Raoul Spronken op de fiets aansluiten en hij haalt het lijstje met km tijden voor het wereldrecord te voorschijn. Ik blijk een halve minuut sneller dan het record te lopen maar voel de benen zwaarder worden.De ultieme truc van Raoul, om me bij de les te houden, gebeurd als hij zijn telefoon tevoorschijn haalt en Eddy Wally muziek gaat afspelen. Eddy zijn muziek doet wonderen en onder de klanken van Cherry, Cherry, haal ik de ene na de andere loper in.In de afdaling naar het centrum van Visé voel ik wat kramp opkomen, maar de finish is nabij.Met een marathontijd van 2:54:19 uur, mag ik me de snelste 70+ loper op deze aardbol noemen en mijn 75e marathon onder de 3 uur is een feit”.

Bekijk hier de uitslagenReacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.