< terug

Jos Hermens:”Amsterdam marathon en Londen marathon gaan door met Olympische kwalificatie”.

26 juni 2020 (0 reacties)

Jos Hermens eigenaar van het atletenmanagementbureau Global Sports acht de kans zeer groot dat de Nederlandse marathontop zich al in de Amsterdam marathon kan kwalificeren voor de Olympische Spelen 2021. Hij verklaarde in een gesprek met hardloopnieuws.nl dat na een maandenlange lobby hem feitelijk door World Athletics is toegezegd dat het kwalificatievenster voor de OS naar voren wordt gehaald naar november en oktober. De marathons van Amsterdam en Londen gaan door dat is mijn inschatting aldus Hermens. Met de mogelijkheid van een Olympische kwalificatie.“Ik denk dat we zeer binnenkort de toezegging van World Athletics krijgen dat er ook vanaf oktober al een Olympische limiettijd gelopen kan worden”.

michel butter frank futselaar 2
Amsterdam Marathon 2019


Nederlandse marathontop
Eerder had World Athletics bekend gemaakt dat pas vanaf 1 december atleten zich weer kunnen kwalificeren.  “Ik heb al gezegd ga maar trainen voor Amsterdam dit moet goed komen” aldus Hermens. Michel Butter, Bart van Nunen en Frank Futselaar wilden zich dit najaar gaan kwalificeren voor de Olympische marathon en waren genoodzaakt door de maatregel van World Athletics ook de mogelijkheid open te houden van een kwalificatie in de marathon van Valencia op zes december.

Amsterdam en Londen gaan door.
“Gelukkig gaat er weer veel meer open. De organisaties van de marathon van Londen en Amsterdam zijn bereid zich aan te passen en zullen doorgaan“, aldus Hermens. “Iedereen is nu veel positiever en wil meewerken om het tot een succes te maken”.”Rotterdam zou het anders willen doen en alles of niets spelen. Dat lijkt mij lastig met een massale deelname”.

Dramatisch
“Het is voor ons bureau een dramatische tijd”, aldus Hermens. “Het is alsof je als hardloper met twintig kilometer per uur tegen een muur oploopt.In plaats van investeren zitten er nu mensen van ons thuis. Financieel is het een catastrofe. Voor de atleten uit Afrika en dan met name de subtop is het ook een menselijk drama. Zij onderhouden hele gezinnen en die inkomsten zijn er nu niet. Het is echt te hopen dat de wedstrijden weer op de kalender geplaatst worden”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *