< terug

Joshua Cheptegei wint het Wereldkampioenschap Cross in Aarhus, Denemarken (Uitslagen)

30 maart 2019 (0 reacties)

Joshua Cheptegei uit Oeganda is de nieuwe Wereldkampioen Cross Country na een heroïsche race in Aarhus, Denemarken. Met deze overwinning wordt hij de allereerste atleet uit Oeganda die het WK cross wint. De getalenteerde Oegandese atleet was twee jaar geleden al dichtbij de overwinning maar werd toen in eigen land (Kampala) in de finale door de concurrentie overlopen. Steeds meer wordt duidelijk dat de atleten uit Oeganda nadrukkelijker de wereldtop gaan beheersen.Er is een tweede plaats voor zijn landgenoot Kiplimo

Geoffrey Kamworor de gewezen wereldkampioen eindigde als derde na opeenvolgende wereldtitels de afgelopen twee kampioenschappen.

  1. Joshua Cheptegei (UGA) – 31:40
  2. Jacob Kiplimo (UGA) – 31:44
  3. Geoffrey Kamworor (KEN) – 31:55
Jacob Kiplimo
Jacob Kiplimo

“Het is een geweldig gevoel om hier vandaag te winnen. Sinds ik het de laatste keer in 2017 het WK in eigen land niet kon winnen, heb ik nu mijn missie bereikt om met de gouden medaille terug te keren. Het betekent veel voor mij om de eerste Oegandese atleet ooit te zijn om deze titel te winnen. Het parcours was erg zwaar, maar ik had een zeer sterke voorbereiding thuis in Kampala, waar het terrein veel op dat van het WK cross lijkt op elkaar lijkt. Vorig jaar verbeterde Joshua Cheptegei het wereldrecord 15 km in de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *