< terug

Junioren gaan in Amersfoort strijden om nationale titels

11 september 2020 (0 reacties)

Amersfoort is komend weekeinde decor voor het NK onder 18 en 20. Voor een aantal atleten de afsluiting van hun juniorentijd. Zoë Sedney hoopt die tijd af te sluiten met drie titels, Sven Roosen komt na zijn fantastische prestatie bij de meerkamp in actie op zijn oude liefde, de 400 meter horden. Alida van Daalen krijgt bij het discuswerpen opnieuw een kans om haar moeder voorbij te streven op de ranglijst aller tijden. Wie stopt Djoao Lobles op de 800 meter? Volg de ASICS NK U20 & U18 live via YouTube.

Veel medaillewinnaars van NK senioren in Amersfoort
Dat de junioren niet stil hebben gezeten zagen we in Utrecht waar opvallend veel medailles naar de atleten onder 20 jaar gingen. Keitharo Oosterwolde pakte achter Joris van Gool het zilver maar zal toch flink aan de bak moeten voor de titel. Raphael Bouju ontbrak nog in Utrecht, maar staat in Amersfoort wel op de startlijst. Beide sprinters ontlopen elkaar nauwelijks iets. Voor Xavi Joy Mo-Ajok is het een uitgelezen kans om revanche te nemen op Riq de Wit. In de finale van de 200 meter, geteisterd door teveel rugwind, pakte De Wit het brons, net voor Mo-Ajok. Concurrentie komt er van Brett Duff en Mark Heiden. Van Heiden zijn we vooral benieuwd of het weer een stapje harder kan op de 110 meter horden. Zijn 13.58 seconden, gelopen in het Zweedse Borås, waar hij als B-junior zilver pakte bij het EK-20, werd in Lisse al benaderd (13.62). Ook Timme Koster en Sven Jansons liepen al onder de 14 seconden maar zijn normaal gesproken geen partij.

De junioren domineerden in Utrecht het verspringen en keren allemaal terug op de aanloop. Nederlands kampioen Antonny Ediagbonya kan het jaar afsluiten met vier titels. Bij winst in Amersfoort heeft hij zowel indoor en outdoor alle vier de verspringtitels die hij op zijn naam kan schrijven binnen. Concurrentie komt er opnieuw van David Cairo, goed voor brons in Utrecht. Voor Djoao Lobles geldt hetzelfde als Ediagbonya alleen liep hij indoor een 400 meter bij de NK onder 20. Nadat hij in Utrecht op de 800 meter precies op tijd het gaatje vond om de titel te pakken, kwam de echte klapper in Heusden-Zolder met een sensationele 1.45.96 seconden, de derde tijd ooit gelopen in Nederland in zijn leeftijdscategorie. Ludo van Nieuwenhuizen moet met een meesterplan komen om Lobles de titel te ontfutselen.

Zoë Sedney gaat een druk weekeinde tegemoet maar is bij alle drie de onderdelen huizenhoog favoriet. Voor Sedney, in Utrecht goed voor brons op de 100 meter horden, is het chronologisch overzicht haar gunstig gezind. Op zaterdag staat alleen de 100 meter op het programma, de 100 meter horden is in zijn geheel gepland voor het begin van de series 200 meter. Wellicht dat ze op de horden nog in de buurt kan komen bij de 13.27 seconden waarmee Dafne Schippers tweede staat op de ranglijst allertijden.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *