< terug

Sedney en Oosterwolde pakken sprinttitels

12 september 2020 (0 reacties)

Keitharo Oosterwolde en Zoë Sedney hebben op dag 1 van de NK onder 18 en 20 jaar beslag gelegd op de sprinttitels. Oosterwolde doet dat in een hoogstaande finale waarin vier jongens binnen een tiende van elkaar blijven, Sedney is bij de meiden onder 20 oppermachtig. Nsikak Epko had niet misstaan in de finale van de oudste junioren maar mag nog onder 18 jaar meedoen. Met 10.64 seconden staat hij gedeeld tweede allertijden. Sven Roosen wint de 400 meter horden en loopt met 51.48 seconden de vierde tijd ooit.

Keitharo Oosterwolde
Keitharo Oosterwolde

Superstart bezorgt Oosterwolde de titel, Sedney in top 10 allertijden
Als je tweede wordt bij de NK senioren dan ontkom je niet aan de favorietenstatus. Maar met Mo-Ajok, De Wit en Duff als concurrenten, weet je dat je nergens een steek mag laten vallen. De start van Keitharo Oosterwolde is weergaloos, toch komen zijn concurrenten hard opzetten in het tweede gedeelte. Alsof hij ze voelt komen weet Oosterwolde ze op te vangen en pakt hij met 10.52 seconden de titel. Persoonlijk records zijn er voor Mo-Ajok (10.57) De Wit (10.59) en Duff (10.62). Het is lang geleden dat je met 10.62 seconden geen medaille pakte. Oosterwolde en Mo-Ajok zijn volgend jaar ook nog junior en krijgen dan te maken met Nsikak Ekpo. De finale onder 18 is misschien minder spannend voor het goud, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Dat komt vooral door de winnende tijd van Ekpo, die met 10.64 seconden de tweede tijd ooit loopt. Achter hem doet Maurice Afognon hetzelfde alleen dan in de categorie onder 16. Met 10.90 seconden is hij nog maar 0.03 honderdste van een seconde langzamer dan Joris van Gool.

Bij de meiden zijn de favorieten op voorhand duidelijk maar moet vooral Britt de Blaauw nog flink aan de bak. De start is voor Isabel van den Berg maar De Blaauw laat op het tweede gedeelte haar klasse zien en wint afgetekend. Dat doet Zoë Sedney ook, die met 11.62 seconden de top 10 induikt.

Lees hier verder

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *