< terug

Keniaanse atletiekbond doet nader onderzoek naar leeftijdsfraude 

3 juli 2024 (1 reactie) Keniaanse atletiekbond doet nader onderzoek naar leeftijdsfraude 

De Keniaanse atletiekbond heeft een onderzoek naar leeftijdsfraude van atleten nog niet afgerond. Het bedrog vindt bijv. plaats met vervalste geboorte- en/of schoolpapieren. Sinds 2016 zijn er officieel 26 gevallen ontdekt.

Het vermoeden bestaat dat het vaker voorkomt. Het onderzoek is nog bezig, aldus Jack Tuwei, voorzitter van Athletics Kenya. Er wordt hulp van de overheid gevraagd om specifiek geboortepapieren gedetailleerd te bestuderen. In de leeftijdsgroepen U18 en U20 komen de vervalsingen vaker voor. Bij de Keniaanse trials voor de wereldkampioenschappen junioren in Lima (Peru, 27-31 augustus) zijn voor zover bekend geen overtredingen aangetroffen. De atletiekvoorzitter zegt dat in het team voor de WK geen leeftijdsfraude is gevonden.

Reacties

  • ARMAND PARMENTIER
    7 Op 04
    best voor jeugd geen WK organiseren , ook niet in Peru , op hoogte kunnen we in de fond niets gaan doen , de fond atleten die deelnemen zullen niet aangepast zijn aan de hoogte en komen met een grote ontgoocheling terug Limieten voor halve fond zijn niet altijd bereikbaar, te scherp en dus beter werken op lange termijn wel meer jeugd naar EK sturen om te leren tot 23jaar sportgroeten,
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *