< terug

Kipchoge gaat voor vierde zege in Berlijn marathon (video)

8 juli 2022 (0 reacties)

Het NN Running Team kwam vandaag met de mededeling dat Eliud Kipchoge van start zal gaan in de Berlijn Marathon op 25 september.

De race heeft veel dierbare herinneringen voor de Keniaanse marathon grootheid en in zijn laatste optreden in de Duitse hoofdstad vier jaar geleden liep hij er het wereldrecord van 2:01:39, dat vandaag de dag nog steeds staat. Het was toen zijn derde zege in Berlijn.

Eliud Kipchoge maakte zijn debuut in de straten van Berlijn in 2013, toen hij tweede werd achter zijn landgenoot Wilson Kipsang, die die dag een wereldrecord vestigde. Twee jaar later keerde hij terug om zijn voor het eerst de Berlijn Marathon te winnen. Hij liep toen een tijd van 2:04:00. In 2017 volgde een tweede zege in 2:03:32.

Kipchoge gaat dit jaar op jacht naar zijn vierde Berlijnse marathontitel en als hij dat lukt, evenaart hij de Ethiopische grootheid Haile Gebrselassie als viervoudig winnaar van het evenement. Kipchoge zei: “Berlijn is het snelste parcours, het is waar een mens zijn potentieel kan laten zien om grenzen te verleggen.”

Kipchoge Berlijn

De NN Running Team-atleet kan bogen op een ongeëvenaard record over de 42,2 km en heeft 14 van zijn 16 carrière marathons gewonnen. Dit omvat back-to-back Olympische titels op de Rio en Tokyo Spelen en negen Abbott World Marathon Majors overwinningen. Bij zijn meest recente marathonoptreden tijdens de marathon van Tokio in maart zegevierde de Keniaan in 2:02:40 – de op drie na snelste marathontijd in de geschiedenis.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *